21. června 2016 • 09:40

LeBrona vítaly davy před domem, Cleveland se koupe v šampaňském

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Clevelandu vyhráli v neděli v noci titul v NBA poprvé, v mistrovských oslavách si ale počínali jako zkušení mazáci. Celý tým se na cestě z Oaklandu, kde pokořil v sedmém utkání Golden State Warriors, zastavil na čtyři hodiny v Las Vegas. Hvězdný LeBron James popíchnul soupeře v tričku s nápisem Ultimate Warrior, tedy Absolutní bojovník.



Na dvacet tisíc fanoušků vítalo v Clevelandu svoje basketbalové hrdiny, kteří jim domů přivezli trofej pro vítěze NBA. Tísnili se na letišti, další čekali před domem LeBrona Jamese v nedalekém Akronu. Nejlepší hráč finále tam k nim promluvil ze dveří černé dodávky do mikrofonu, zopakoval, že zisk trofeje před dvěma lety při návratu do Clevelandu slíbil, ale taky fanouškům připomněl: „Nyní jsem strašně unavený.“

Oslavy před domem LeBrona Jamese



Aby ne! Cavaliers se oslavám věnovali skutečně naplno. Roztočili to už v šatně v Oaklandu a pokračovali plynule v Las Vegas, kam dorazili zhruba o půl druhé ráno amerického času. V nočním klubu XS v Hotelu Wynn na ně čekaly desítky lahví šampaňského, do nichž se basketbalisté s gustem pustili.

Pivotman Kevin Love si připnul speciálně upravený pás v boxerském stylu s obřím dvojitým W na přezce (Win, anglicky Vítězství) a logy Clevelandu Cavaliers po stranách a J.R. Smith si naopak svékl tričko, které pak už zřejmě nehledal a polonahý vydržel až do vystupování z letadla v Celevelandu. Mezitím ovšem v XS Clubu šampaňským důkladně osprchoval útlou blondýnu oděnou pouze do dresu LeBrona Jamese.

J.R. Smith byl nekorunovaným MVP oslav clevelandského titulu



Veterán vítězného týmu Richard Jefferson oznámil hned po zápase, že nedělním dnem uzavírá svoji patnáctiletou kariéru v NBA. „A teď mi dejte cigáro,“ vybídl přihlížející, když se oficiálně odebral do sportovního důchodu.

Zatímco jejich hrdinové slavili, fanoušci v Clevelandu vtrhli do ulic, vykoupili noviny s oslavnými prvními stranami a údajně i obchody s fanouškovskými potřebami. Kdo měl zájem o repliku dresu nebo tričko, musel prý až do hodinu vzdáleného Columbusu.

Když pak v pondělí odpoledne v Clevelandu vyšel LeBron James z letadla a pohár pozvedl, lidé jásali, křičeli a mnoho z nich radostí plakalo. Další tisíce jich čekaly u letiště v přilehlém I-X Centru, kde hráči prošli i sprchami z vodního děla a také červeno-zlatých konfet. Oslavná jízda celého týmu centrem města se uskuteční ve středu.

Přivítání mistrovského Clevelandu v pondělí odpoledne na letišti



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud