1. ledna 2017 • 10:08

Harden na Silvestra zazářil v NBA 53 body a přidal triple double

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavní hvězdou silvestrovského programu NBA se stal James Harden, který se pod vítězství Houstonu nad New Yorkem podepsal 53 body, 17 asistencemi a 16 doskoky. Sedmadvacetiletý basketbalista si vylepšil střelecké maximum a poprvé v kariéře dal v jednom utkání devět trojek. V počtu asistencí svůj dosavadní nejlepší počin vyrovnal.



"Je to neuvěřitelný hráč," uvedl trenér Houstonu Mike D'Antoni. Harden si připsal druhý triple double za sebou, taková čísla v jednom zápase však dosud žádný hráč v NBA nezaznamenal. "Bylo to jak z videohry. Říkal jsem mu po zápase, ať si jde rovnou vyzvednout cenu pro nejužitečnějšího hráče ligy," uvedl rozehrávač poražených Knicks Brandon Jennings.

Dosavadní střelecké maximum si Harden vylepšil o dva body, přes hranici 50 bodů se dostal počtvrté v kariéře. Na triple double dosáhl posedmnácté.

V tomto ohledu kraluje v současnosti NBA Russell Westbrook, který v sobotu zaznamenal už šestnáctý triple double v sezoně za 17 bodů, 14 asistencí a 12 doskoků. Oklahoma se oklepala z předchozího debaklu s Memphisem a zdolala Los Angeles Clippers 114:88. Clippers bez zraněných Chrise Paula a Blakea Griffina utrpěli šestou porážku za sebou.

Cleveland zakončil rok, v němž získal první titul v historii klubu, vítězstvím na palubovce Charlotte 121:109. LeBron James nasázel 17 ze svých 32 bodů již v první čtvrtině, Kevin Love přispěl k výhře 28 body a deseti doskoky. Cavaliers zvládli zápas i bez zraněného Kyrieho Irvinga, kterého dobře zastoupil Jordan McRae, jenž dostal šanci v základní pětce teprve podruhé a 20 body si vytvořil střelecké maximum.

Výsledky:

Charlotte - Cleveland 109:121, Chicago - Milwaukee 96:116, Houston - New York 129:122, Oklahoma City - LA Clippers 114:88, Sacramento - Memphis 98:112, Utah - Phoenix 91:86.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud