18. července 2017 • 09:04

Velké gesto v NBA. Boston podepsal legendu Pierce, který ukončil kariéru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista Paul Pierce se s kariérou loučí jako hráč Bostonu Celtics, i když poslední dva roky hrál za Los Angeles Clippers. Klub, kde strávil úvodních patnáct ze svých devatenácti sezon v NBA, s ním podepsal smlouvu. Učinil tak jen proto, aby mohl devětatřicetiletý Pierce odejít do sportovního důchodu jako hráč Celtics, které v roce 2008 dovedl k triumfu v NBA.



Boston Celtics si ho v roce 1998 vybrali z desátého místa draftu. Jen John Havlicek působil v tomto týmu déle než Pierce, o jednu sezonu. V roce 2013 byl Pierce vyměněn do Brooklynu, další rok pak hrál za Washington a poslední dvě sezony strávil v dresu Clippers pod vedením bývalého kouče Celtics Doca Riverse.

Jeho srdce ale stále patřilo Bostonu. "Je to čest mít ještě jednou možnost označovat se jako hráč Bostonu Celtics. Klub a město mě pohltily a stal jsem se jedním z nich. Nemohl bych si představit ukončit kariéru jinak. Jsem Celtikem po celý život," svěřil se Pierce v tiskové zprávě.

Potěšení z jeho přístupu neskrýval ani manažer Celtics Wyc Grousbeck. "Gratulujeme Paulovi k zářné kariéře a těším se, až uvidím jeho číslo stoupat ke stropu TD Garden," řekl.

Pierce je s 24 021 body druhým nejlepším střelcem Bostonu v historii. Vede klubové statistiky v trojkách (1823), trestných hodech (6434) a získaných míčích (1583). V roce 2008 získal cenu pro nejužitečnějšího hráče finálové série NBA.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud