19. prosince 2017 • 08:21

Lakers slavnostně vyřadili Bryantova čísla, na Golden State ale nestačili

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Los Angeles Lakers slavnostně vyřadili čísla 8 a 24, která nosíval na dresu Kobe Bryant. Slavný basketbalista odehrál za klub dvacet sezon a pocty se dočkal v poločase pondělního zápasu proti úřadujícím mistrům NBA Golden State Warriors. Ti vybojovali v prodloužení vítězství 116:114.




Než Bryant loni v dubnu ukončil kariéru, získal s Lakers pět titulů. Nejprve používal deset let osmičku, pak přešel na číslo 24. "Cítím se skvěle. A jsem pyšný na to, že jsem sem přišel s rodinou a podělil se s ní o to všechno," řekl devětatřicetiletý nejlepší střelec v klubové historii. Doprovázely ho manželka i tři dcery: čtrnáctiletá Natalia, o tři roky mladší Gianna a roční Bianka.

Jeho bilance se zastavila na 33.643 bodech, s nimiž je třetím nejlepším střelcem ligy. Který dres má radši, nedokáže říct. "Osmička má něco, co čtyřiadvacítka nikdy neměla. A to je, že tehdy mi ještě rostly vlasy," uvedl s úsměvem Bryant.

Rozhodnout se jen pro jedno číslo nedokázal ani klub. Z jeho úspěšné kariéry proto uctil obě. Tradiční pocty se Bryant dočkal jako desátý hráč Lakers a zařadil se mezi jiné legendy Wilta Chamberlaina, Kareema Abdula-Jabbara či Magica Johnsona.

"Není to o mých dresech. Ale o těch, které tam visely předtím. Inspirovaly mě, abych hrál na vysoké úrovni," prohlásil Bryant. Řekl také, že basketbal nebyl jen součástí jeho života, ale celý jeho život.

Vítězství Lakers se však v pondělí nedočkal, vyrovnaný zápas rozhodl sedm sekund před koncem prodloužení Kevin Durant. V nastavené pětiminutovce byl lídrem Warriors s 12 body, celkem jich dal během slavnostního večera 36.

Kvůli slavnostní ceremonii s jednou z největších hvězd v historii NBA se ceny některých lístků vyšplhaly až na 650 dolarů.

NBA:
Atlanta - Miami 110:104,
Charlotte - New York 109:91,
Chicago - Philadelphia 117:115,
Dallas - Phoenix 91:97,
Houston - Utah 120:99,
Indiana - Boston 111:112,
LA Lakers - Golden State 114:116 po prodl.,
Minnesota - Portland 108:107,
Oklahoma City - Denver 95:94,
San Antonio - LA Clippers 109:91.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud