9. února 2018 • 08:48

Satoranský má formu! Nasázel 14 bodů, Washington padl v prodloužení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Washingtonu podlehli v NBA na svém hřišti vedoucímu týmu Východní konference Bostonu 104:110 po prodloužení. Tomáš Satoranský za domácí odehrál 34 minut, během nichž si připsal 14 bodů, čtyři asistence i doskoky, ale také tři ztráty.



Zatímco v prvním poločase se Wizards a Celtics střídali ve vedení, po změně stran se Boston utrhl až na desetibodový rozdíl. K jeho snížení v polovině čtvrté části zavelel trojkou Satoranský. Wizards se dokonce povedlo v poslední minutě základní hrací doby jít do vedení 98:95. Deset sekund před koncem však Markieff Morris nešikovně fauloval Kyrieho Irvinga při tříbodovém pokusu. Irving trefil všechny tři trestné hody a na druhé straně Bradley Beal nedokázal proměnit vítěznou střelu.

V prodloužení dali Wizards pouze šest bodů, zatímco samotný Irving nastřílel v nastavené pětiminutovce sedm ze svých 28 bodů. Klíčovou trojku dal v předposlední minutě Jaylen Brown i přes velmi těsnou obranu Satoranského, po této střele šli hosté do vedení 108:103.

Washingtonský Tomáš Satoranský se prosazuje přes bránícího Kyrieho Irvinga
Washingtonský Tomáš Satoranský se prosazuje přes bránícího Kyrieho Irvinga

Český rozehrávač byl se 14 body třetím nejlepším střelcem svého týmu. Wizards vedl Otto Porter Jr. s 27 body a 11 doskoky, Bradley Beal měl 18 bodů a devět asistencí, ale proměnil pouze sedm z 27 střel z pole.

Do prodloužení dospělo i utkání mezi Portlandem a Charlotte. Domácí Trail Blazers promrhali sedmnáctibodový náskok, ale nakonec zvítězili 109:103. K výhře pomohl Jusuf Nurkič 24 body a 14 doskoky, C. J. McCollum přidal 22 bodů. Hostům nepomohlo ani 40 bodů Kemby Walkera.

Počtvrté v řadě zvítězili Los Angeles Lakers, kteří na své palubovce přehráli Oklahomu jasně 106:81. Lakers využili oslabené sestavy soupeře, jemuž chyběli zranění Carmelo Anthony a Russell Westbrook. Nejlepším střelcem Lakers byl s 20 body Kentavious Caldwell-Pope. Za hosty nastřílel 29 bodů Paul George, jehož jméno vyvolávali domácí fanoušci, kteří by si ho od příští sezony přáli vidět v dresu Lakers.

Obhájci titulu Golden State Warriors prohrávali po první čtvrtině s Dallasem o deset bodů, ale nakonec zvítězili s přehledem 121:103. Kevin Durant se na výhře podílel 24 body, Steph Curry přidal 20 bodů a Klay Thompson o dva méně. V dresu Mavericks nastřílel nováček Dennis Smith Jr. 22 bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud