5. března 2018 • 12:04

Legendární Bryant získal Oscara! Je to šílené, lepší než vyhrát NBA, řekl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý slavný basketbalista Kobe Bryant získal dva roky po konci kariéry další trofej. Za zfilmovanou báseň „Drahý basketbale“, kterou napsal právě při loučení se svým milovaným sportem, dostal v neděli Oscara v kategorii krátkometrážní animovaný film.



Pětinásobný vítěz NBA Bryant byl výkonným producentem šestiminutového filmu, jenž vycházel z jeho básně. Zlatou sošku převzal od herce z Hvězdných válek Marka Hamilla a podělil se o ni s animátorem Glenem Keanem ze společnosti Disney.

„Tohle je ještě lepší než vyhrát ligu. Je to šílené,“ říkal v zákulisí Bryant. Připomněl, že když po ukončení kariéry tvrdil, že chce vyprávět příběhy, slýchal často posměšné komentáře. „Nejtěžší je potlačit ego a začít znovu. Musíte se naučit základy,“ dodala bývalá hvězda Los Angeles Lakers.

Kobe Bryant měl ze zisku Oscara za svůj film Drahý basketbale upřímnou radost. "Lepší než vyhrát ligu," pronesl
Kobe Bryant měl ze zisku Oscara za svůj film Drahý basketbale upřímnou radost. "Lepší než vyhrát ligu," pronesl

Bryantovi bezprostředně po zisku Oscara gratulovali na sociálních sítích jiní basketbaloví velikáni Magic Johnson, Bill Russell či Shaquille O'Neal. „Závidím,“ napsal bývalý Bryantův spoluhráč z Lakers O'Neal.

Devětatřicetiletý Bryant zlatou sošku zařadí do už tak naplněné sbírky trofejí, kde jsou kromě pěti prstenů za vítězství v NBA dvě zlaté olympijské medaile, dvě ceny pro nejlepšího hráče play off či cena pro nejužitečnějšího hráče soutěže.

Oscara získal také další film se sportovní tématikou „Ikaros“, v němž vystupuje bývalý šéf moskevské antidopingové laboratoře Grigorij Rodčenkov. V celovečerním dokumentu se režisér Bryan Fogel pokouší za pomoci dopingu uspět v amatérském cyklistickém závodu a díky tomu se seznámí s Rodčenkovem, jenž na kameru vypráví o podvodech v ruském sportu. Rodčenkovovo svědectví vedlo k odhalení dopingového skandálu na ZOH v Soči 2014 a vyřazení oficiální ruské výpravy z letošní olympiády v Pchjongčchangu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud