7. března 2018 • 08:07

Další super večer! Satoranský pomohl k výhře i přes nervózní trestné hody

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Washington Wizards v NBA po třech zápasech vyhráli a přerušili tak nejdelší sérii neúspěchů v sezoně. K vítězství nad Miami Heat v prodloužení 117:113 přispěl i Tomáš Satoranský, který trefil 19 bodů a svému týmu pomohl 7 asistencemi.



Satoranskému se dařila střelba z pole, trefil i trojku, v samém závěru utkání pak ve dvou klíčových situacích házel trestné hody. 22 sekund před koncem prodloužení se k nim dostal za stavu 113:110 pro Washington, první střelu minul, podruhé trefil. Stejně se mu vedlo i deset sekund před koncem, kdy střílel za stavu 114:113. Wizards pak přežili útok soupeře a Kelly Oubre Jr. dvěma dalšími trestnými body rozhodl.

„Byl to zápas dvou dobrých týmů a oba bojovaly. Je to jeden z těch zápasů, kdy prostě jedno mužstvo musí prohrát. My jsme v těchto situacích byli v posledních třech domácích zápasech,“ řekl trenér Wizards Scott Brooks.

Washington si sice i díky přínosu Tomáše Satoranskému poradil po zranění hvězdného Johna Walla, ale poslední tři zápasy mu nevyšly. Nedařilo se mu v obraně, dělal chyby a špatně střílel.

Tentokrát Wizard za celý zápas ani jednou neprohrávali, koncem první čtvrtiny vedli už o 17 bodů. Miami se ale do zápasu vrátilo a nakonec si vynutilo prodloužení.

„Potřebovali jsme vyhrát,“ řekl hráč Wizards Bradley Beal, který nasbíral 30 bodů. „Dělali jsme, co jsme mohli, abychom zvítězili.“

Několik hráčů Wizards, včetně Tomáše Satoranského, se ráno před zápasem setkalo s šéfem přípravy rozhodčích Monty McCutchenem, šéfkou rozhodčích NBA Michelle Johnsonovou a bývalým hráčem Shareefem Abdurem-Rahimem, aby diskutovali o chování hráčů směrem k rozhodčím.

„Byla to velmi dobrá schůzka, tohle v Evropě nevidíte,“ pochvaloval si Satoranský.

Český reprezentant s rozhodčími problémy nemívá, pokud s jejich rozhodnutím nesouhlasí, maximálně protočí oči. I on ale měl na schůzce co říct.

„Jsou věci, které mě někdy štvou. Když něco písknou, rozumím tomu. Ale někdy se s nimi rád bavím. Myslím, že k nim vždycky přistupuju s respektem, nikdy nekleju nebo něco takového. Prostě chci jen vědět, co se děje. Nejvíc mi vadí, když se mnou nemluví. Stačí, když to vysvětlí, a jsem v pohodě,“ líčil Satoranský.

Výsledky:

Charlotte - Philadelphia 114:128, Dallas - Denver 118:107, Golden State - Brooklyn 114:101, LA Clippers - New Orleans 116:121, Oklahoma City - Houston 112:122, Portland - New York 111:87, Toronto - Atlanta 106:90, Washington - Miami 117:113 po prodl. (za domácí Satoranský 19 bodů, 3 doskoky a 7 asistencí).

Tomáš Satoranský má za sebou další povedený večer v NBA
Tomáš Satoranský má za sebou další povedený večer v NBA

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud