13. dubna 2018 • 10:38

Před Reisingerovou se rýsuje WNBA. Český talent si v draftu vybrali LA Sparks

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentační basketbalistka Julia Reisingerová si v budoucnu může zahrát zámořskou WNBA. Ve čtvrtečním draftu si dvacetiletou pivotku vybral losangeleský klub Sparks ve třetím kole draftu jako pětatřicátou v pořadí.



Naposledy Češka prošla draftem v roce 2002, kdy Zuzanu Klimešovou ve 2. kole získala Indiana. Tehdy na sebe upozornila výkony na univerzitě Vanderbilt. O rok dříve byla ve 2. kole Utahem vybrána Michaela Pavlíčková (později Ferenčíková) rovněž z univerzity v Denveru. V roce 2000 pak draftem prošly opory Brna Romana Hamzová (Orlando) a Kamila Vodičková (Seattle) a v roce 1997 při historicky prvním draftu Eva Němcová (Cleveland).

WNBA si kromě všech draftovaných hráček zahrála i Jana Veselá, nedávno byla i bez draftu blízko smlouvě Kateřina Elhotová.

Reisingerová momentálně působí ve španělské lize v dresu Sant Adrie. Předtím odchovankyně USK a Sparty strávila dvě sezony v Karlových Varech, kde patřila k nejlepším domácím hráčkám v ŽBL. Už dříve měla dcera bývalé elitní ligové střelkyně Petry Reisingerové nabídky z mnoha amerických univerzit, ale rozhodla se zůstat v Evropě.

Pokud podepíše smlouvu, bude mít Reisingerová v Los Angeles velmi silnou konkurenci. Trojnásobné šampionky soutěže z let 2001, 2002 a 2016 totiž v prvním kole draftovaly ruskou pivotku Marii Vadějevovou, která už je nyní v dresu Kursku jednou z hvězd Evropské ligy. A v týmu jsou na podkošových postech i další euroligové opory Jantel Lavenderová, Francouzka Sandrine Grudaová, Nneka Ogwumikeová a dvojnásobná nejlepší hráčka WNBA Candace Parkerová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud