18. dubna 2018 • 09:16

Wizards došel benzín, nepomohl ani Satoranský. Toronto vede už 2:0 na zápasy

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Washington Wizards se vrátili z Toronta s nulou. V druhém zápase prvního kola play off s šampiony Východní konference NBA Raptors prohráli po bídném výkonu 119:130 a v sérii prohrávají 0:2. Tomáš Satoranský si zahrál 14 minut, vstřelil 3 body, připsal si 4 doskoky a jednu asistenci.



Toronto Raptors přepisují klubové rekordy. V sobotním prvním zápase vůbec poprvé v historii zvítězili v úvodním zápase série play off, po noci na středu jsou pak poprvé ve dvouzápasovém vedení.

Raptors předvedli proti Wizards dominantní výkon a základ k vítězství položili hned v první čtvrtině, v které soupeře přejeli 44 body, mimo jiné pomocí sedmi trojek.

„Je těžké překonat 44 bodů v první čtvrtině. Je těžké překonat sedm trojek v první čtvrtině, ale nějak jsme to zvládli. Asi nám ale došel benzín,“ řekl kouč Wizards Scott Brooks.
Toronto v poločase vedlo o masivních 23 bodů a nastřílelo 76 bodů, což je další klubový rekord play off. Wizards se sice ve čtvrté čtvrtině zvedli a snížili na rozdíl pěti bodů. V závěru ale odpadli a Toronto si druhé vítězství pohlídalo.

Králem zápasu byl DeMar DeRozan, který nastřílel 37 bodů, Valanciunas přispěl Torontu 19 body a 14 doskoky, Lowry nastřílel 13 bodů a měl 12 asistencí.

Basketbalisté Washingtonu prohráli s Torontem i druhý zápasFoto ČTK

Washingtonu zahrála špatně úvodní sestava, která naprosto nezvládala defenzivu. Hráči nabírali fauly a kupili chyby. Zklamal Bradley Beal, který brzy nasbíral čtyři fauly, trefil jen tři z 11 střel a zápas končil s otřesnou bilancí -34, což je nejhorší výkon hráče Wizards za 20 let.

„Myslím, že jsme byli v první čtvrtině příliš agresivní,“ hodnotil rozehrávač Washingtonu John Wall, jenž dal 29 bodů. „Poškodilo nás, že jsme s Bradem brzy nasbírali dva fauly. Prohrávat po první čtvrtině 27:44 a mít dva naše nejlepší hráče v problémech je těžké. Oni toho využili.“

Wizards pomohli náhradníci, které táhl dvaceti body Mike Scott. Satoranský se dostal na hřiště na čtrnáct minut, zápas končil s bilancí +12 bodů.

„Musíme tam jít a hrát. Nemůžeme mít dva různé týmy, musíme mít dva týmy, které jsou konkurenceschopné,“ pravil kouč Brooks.

Další dva zápasy se hrají ve Washingtonu v pátek a v neděli.

Východní konference - 2. zápasy:

Toronto - Washington 130:119
(za hosty Satoranský 3 body, 4 doskoky, 1 asistence), stav série 2:0;

Boston - Milwaukee 120:106,
stav série 2:0.

Západní konference - 2. zápas:

Portland - New Orleans 102:111,
stav série 0:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud