2. května 2018 • 08:09

Až do posledních sekund! LeBron zařídil výhru, po návratu zářil i Curry

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Toronto Raptors sice v play off basketbalové NBA vyřídili tým Tomáše Satoranského, na úvod semifinále Východní konference se ale vrátili k prokletí prvních zápasů. Přestože proti Clevelandu Cavaliers většinu zápasu vedli, nakonec v prodloužení padli 112:113, soupeři výrazně pomohl LeBron James, autor 26 bodů, 13 asistencí a 11 doskoků.



Zatímco Raptors měli celý víkend, aby se zotavili z posledního zápasu série proti Washingtonu, Cleveland teprve v neděli večer udolal v sedmém zápasu Indianu.

„Jsem hotový,“ prohlásil lídr Cavs LeBron James hned po postupovém zápase. Jenže už dva dny poté musel na hřiště v Toronto proti vládci Východní konference.

Pro Toronto to byla skvělá příležitost zaplašit vzpomínky na série z let 2015 a 2016, kdy vždy první zápas série proti Clevelandu prohrálo a nakonec ztratilo celou sérii.

Raptors celý zápas taky měli pod kontrolou. V základní hrací době dokonce ani jednou neprohrávali. Necelých devět minut před koncem vedli o osm bodů. Jenomže závěr nezvládli.

James půl minuty před koncem základní hrací doby vyrovnal na 105:105, Raptors v dalším útoku zmařili šanci na rozhodnutí a James se dostal ještě k jedné střele v poslední sekundě. Tentokrát minut, v prodloužení se ale Cleveland dostal poprvé do vedení a nakonec ho uhájil.

Cleveland si na palubovce Toronta připsal vítězství 113:112 po prodloužení
Cleveland si na palubovce Toronta připsal vítězství 113:112 po prodloužení

„Když zvážíme okolnosti, tenhle zápas jsme ukradli,“ řekl kouč Clevelandu Ty Lue.

Raptors v rozhodujících chvílích zklamali, minuli patnáct z posledních šestnácti střel.

„Jsme lepší tým. Prostě jsme nedali ty střeli,“ prohlásil Dwane Casey, kouč Raptors.

DeMar Derozan vstřelil 22 bodů, Jonas Valanciunas dosáhl 21 bodů a 21 doskoků. Stal se tak teprve druhým hráčem v historii Raptors, který překonal hranici 15 bodů a doskoků v zápase play off.

Obhájci titulu Golden State Warriors porazili v druhém zápase semifinále Západní konference New Orleans 121:116, Stephen Curry přispěl 28 body. Warriors vedou v sérii 2:0.

2. kolo play off NBA:

Východní konference - 1. zápas:

Toronto - Cleveland 112:113 po prodl., stav série 0:1.

Západní konference - 2. zápas:

Golden State - New Orleans 121:116, stav série 2:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud