29. května 2018 • 07:29

LeBron vs. Curry počtvrté! Golden State je ve finále, Rockets zahazovali trojky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

O titul v zámořské NBA se počtvrté za sebou utkají basketbalisté Golden State a Clevelandu. Den po postupu týmu Cavaliers kolem hvězdného LeBrona Jamese přes Boston dokázali také obhájci prvenství Warriors v Západní konferenci rozhodnout na palubovce soupeře sedmý duel a v Houstonu porazili nejlepší celek základní části 101:92. Finálová série začne ve čtvrtek na palubovce Golden State v Oaklandu.



Průběh rozhodujícího zápasu hodně kopíroval ten předchozí v Oaklandu, kde Warriors prohráli první poločas, ale dominovali ve třetí čtvrtině a došli si pro postupové vítězství. Lídrem byl Kevin Durant s 34 body, Stephen Curry měl na dosah triple double s 29 body, 10 asistencemi a devíti doskoky.

Domácí hvězda James Harden dal 32 bodů, ale proměnil pouze dvě ze 13 trojek. Právě na tříbodovou střelbu Rockets spoléhali po celou sezonu, ale v klíčové chvíli je tato disciplína zradila. V sedmém zápase proměnili šest z prvních čtrnácti trojek, ale poté netrefili 27 pokusů zpoza oblouku v řadě, což je historický rekord v play off.

Finále Západní konference play off NBA - 7. zápas:

Houston - Golden State 92:101, konečný stav série 3:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud