20. června 2018 • 21:13

Basketbalistky zdolaly i Turecko, o triumf ve Varech vyzvou Čínu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

České basketbalistky vyhrály i druhý zápas na přípravném turnaji v Karlových Varech a po den Rumunsku porazily Turecko 76:60. Ve čtvrtek se utkají o celkové prvenství na turnaji s Čínou, která rovněž vyhrála oba duely. Dnes přehrála Rumunsko 91:72.



Češky nastoupily bez zraněné kapitánky Kateřiny Elhotové a celkem jen s devíti hráčkami. Opět jim chybělo několik opor stejně jako Turecku, které v rámci přípravy na mistrovství světa dalo prostor novým hráčkám.

Po úvodním oťukávání svěřenkyně trenéra Štefana Svitka zabraly v obraně, ve druhé čtvrtině dovolily Turecku jen devět bodů a šňůrou 9:0 na přelomu prvního a druhého poločasu získaly dvouciferné vedení, které narostlo až na 21 bodů.

"Jsem velmi spokojený, ale nejen s tím, že jsme zaknihovali druhé vítězství na turnaji, ale hlavně s předvedenou hrou v dnešním zápase. Ve druhé čtvrtině jsme hodně zlepšili obranu a měli i hodně zisků. I když na nás ve druhém poločase vytáhly zónu, věděli jsme si rady a zvyšovali jsme náskok," pochvaloval si trenér Svitek.

"Točili jsme devět hráček. Klobouk dolů před nimi. Sešla se tu dobrá parta a holky už pochopily, co a jak chceme hrát. Myslím, že v dnešním zápase si to i celkem užívaly," dodal.

Velmi dobrý zápas odehrály zejména Renata Pudláková a Sarah Beránková, které se blýskly 14 body. Beránková, jež dostává první větší prostor v reprezentaci, dokonce neminula ani jednu střelu, a to včetně čtyř trojek. Za Turecko dala 18 bodů pivotka Fenerbahce Istanbul Tilbe Senyüreková.

"Chybí nám podkošové hráčky, takže máme náš výkon založený na bojovnosti a agresivitě, což dnes rozhodlo. Znovu se ukázalo, jak je důležitá obrana, protože jsme z ní mohly vyrážet do protiútoků a dávaly jednoduché koše. Moc se mi líbí, jak hrajeme týmově, všechny hráčky mají dostatek střel a pak mají více energie v obraně," řekla Pudláková.

ČR - Turecko 76:60 (19:21, 41:30, 58:43)
Nejvíce bodů:
Pudláková a Beránková po 14, Březinová 11, Kušlitová 10 - Senyureková 18, Bilgicová 10, Yalcinová 8. Fauly: 17:16. Trestné hody: 12/6 - 9/7. Trojky: 8:5. Doskoky: 32:33.

Čína - Rumunsko 91:72 (22:16, 52:35, 66:51)
Nejvíce bodů:
Li Jüe-žu 15, Chuang S'-ťing a Chan Sü po 12 - Margineanová 20, Pavelová 14, Ursuová 13.

Průběžné pořadí: 1. ČR a Čína oba 2 zápasy/4 body, 3. Rumunsko a Turecko oba 2/2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud