Ivo Pospíšil
Premium
28. června 2018 • 16:00

Satoranského problémy? Musí si říct, jestli chce na křídlo, ví Zídek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by vše šlo proti němu. Velkého kamaráda mu poslali pryč a místo něj přivedli další konkurenci na jeho post. Novou výzvu připravili pro Tomáše Satoranského i před třetí sezonou ve Washingtonu Wizards, když vyměnili polského pivota Marcina Gortata za rozehrávače Austina Riverse. Jde o krok k přeměně herního stylu a nebyl zřejmě ani poslední. Má se možného trejdu bát i český hráč? Tuhle možnost připouští i legendární Jiří Zídek.



Je to pro něj rána. Zrovna s tímhle urostlým Polákem našel společnou řeč, navštěvovali se, chodili na večeře... Tomáš Satoranský ho i zval na svůj letní kemp do Prahy.

Jenže nyní etapa Marcina Gortata ve Washingtonu Wizards po pěti letech skončila, poslali ho na druhý konec USA do LA Clippers. A aby bylo ještě hůř, místo něj přivedli českému borci dalšího soka na rozehrávce – Austina Riverse.

„Získáváme v něm dalšího všestranného, zkušeného hráče, který umí skórovat a tvořit hru. Jeho schopnost organizovat útočné akce pro sebe a ostatní nám pomůže během další sezony hrát v co největší rozmanitosti,“ lebedil si prezident klubu Ernie Grunfeld.

Jako by tím ale sebrali Satoranskému půdu pod nohama. Ten už po skončení sezony hovořil o tom, že ho trenér Scott Brooks dál vidí spíše na křídle než rozehrávce – naděje přesto doutnala. Vždyť v hlavách zůstávalo, jak si na začátku roku poradil při absenci hvězdného Johna Walla, jak stanovoval česká maxima i jak s Wizards sbíral výhry, které jim nakonec pomohly do play off.

Jenže nyní místo větší důvěry ve třetí sezoně, v níž bude bojovat o další kontrakt, přišel na jeho nejsilnější post syn slavného kouče (a vítěze NBA z roku 2008) Doca Riverse.

„Tento rok Marcin Gortat mluvil o konci kariéry, přemítal, že až mu skončí kontrakt, rád by se loučil v Orlandu, tedy ne ve Washingtonu, kde hrál na pozici, kde nebyl šťastný,“ napsala na Twitter reportérka listu Washington Post Candace Bucknerová.

„A co hovoří pro Riverse? Wizards dobře ví, že dnešní hra se táhne k perimetru, takže potřebují více schopných hráčů a menších sestav. Nebuďte tedy překvapení, kdyby Markieff Morris dostal více minut na pozici pivota. I když to neznamená, že by jím měl být už v základní sestavě,“ doplnila.

Zídek: Pokud už to takhle zůstane, nebude to pro Satyho ideální

Ta změna strategie je ovšem znát na první pohled – na postu rozehravače mají Wizards už sedm borců (navíc Satoranský je už i na oficiálních stránkách počítán jako rozehrávač a křídlo) zatímco na pivotu jim zvučné jméno chybí. Jde právě o budoucí sázku na herní styl ´small ball´, jako třeba praktikuje mistr z Golden State Warriors? A bude toho součástí i Satoranský?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud