10. července 2018 • 09:32

LeBron už je oficiálně hráčem Lakers. Smlouva mu vynese tři a půl miliardy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný basketbalista LeBron James v pondělí stvrdil svůj příchod do Los Angeles Lakers podpisem čtyřleté smlouvy, která mu vynese celkem 154 milionů dolarů (3,44 miliardy korun). Třiatřicetiletý čtyřnásobný nejužitečnější hráč ligy zveřejnil na sociálních sítích fotku, kde spolu s ním a podepsanou smlouvou pózuje i generální manažer Lakers Rob Pelinka.



„Tohle je skvělý den pro klub i pro všechny fanoušky Lakers. LeBron je nejlepší hráč na světě, miluje výzvy a je skvělý lídr,“ uvedl v oficiálním prohlášení sportovní ředitel Lakers Magic Johnson.

James se rozhodl neuplatnit opci na poslední rok smlouvy s Clevelandem, která mu měla zajistit 35,6 milionu dolarů (792 milionů korun). Ke Cavaliers se v roce 2014 vrátil po čtyřletém angažmá v Miami, s kterým získal dva mistrovské tituly. Předloni je dovedl k historickému triumfu v lize, avšak ve zbývajících třech finálových sériích Cleveland nestačil na Golden State.

V týmu šestnáctinásobného vítěze NBA, který pětkrát po sobě nepostoupil do play off a po předloňském ukončení kariéry Kobeho Bryanta postrádal lídra, se „Král James“ pokusí oprášit starou slávu. Jamesův příchod navíc přesvědčil další hráče, aby podepsali smlouvu s Lakers.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud