Ivo Pospíšil
26. července 2018 • 17:25

TOP přestupy v NBA: Bomba LeBron, jedna změna se týká i Satoranského

Vstoupit do diskuse
0
  • Jaké byly dosavadní největší bomby přestupového trhu v NBA?Jaké byly dosavadní největší bomby přestupového trhu v NBA?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Putují z jednoho koutu kontinentu na druhý, vytváří nová souhvězdí… A v téhle hře je možné vše. DeMarcus Cousins ještě zvýraznil sílu šampionů z Golden State Warriors, Kahwi Leonard byl nakonec poslán do Toronta… A mezi všemi ční LeBron James, který se pustil do mise vrátit LA Lakers zpět na vrchol. Přestupové období v zámořské NBA letos připomíná jeden velký karneval. A nemusí končit. Projděte si přehled největších hráčských změn.

  • LeBron James

    LeBron JamesFoto Profimedia.cz

    Přesun: Cleveland Cavaliers »»» Los Angeles Lakers
    Průměrný počet bodů v poslední sezoně: 27,5
    Průměrný počet doskoků v poslední sezoně: 8,6
    Průměrný počet asistencí v poslední sezoně: 9,1

    Přestupová bomba posledních let. Nejen na hřišti, King James se stal i králem trhu, když po dalších čtyřech sezonách a vysněném titulu s Cleveland Cavaliers (2016) kývl nyní na výzvu jménem Los Angeles Lakers. „Jde o jeho poslední velký odkaz,“ tuší zámořští experti a 33letá superstar si za čtyři roky přijde na 154 milionů dolarů. Vždy k tomu trochu směřoval – vrátit šestnáctinásobného šampiona zpět na vrchol a zahrát si v jednom z nejslavnějších klubů světa u Magika Johnsona. Bude i tato jeho mise úspěšná? S talentovaným kádrem bude potřebovat čas, ale u něj není nemožné nic.

  • Kawhi Leonard

    Kawhi LeonardFoto ČTK/AP

    Přesun: San Antonio Spurs »»» Toronto Raptors
    Průměrný počet bodů v poslední sezoně: 16,2
    Průměrný počet doskoků v poslední sezoně: 4,7
    Průměrný počet asistencí v poslední sezoně: 2,3

    Tak dlouho se stavěl na zadní, tak dlouho se snažil o přestup do LA Lakers za LeBronem Jamesem (ač mu v týmu ještě platil kontrakt na příští sezonu), až ho San Antonio odeslalo přesně opačným směrem. Na sever, na východ, do Kanady… Do Toronta. „Uvidíš, že si to u nás zamiluješ,“ vítali ho v týmu, který v uplynulé sezoně ovládl základní část Východní konference. Ani San Antonio, kde se Leonard stal ústřední ikonou, nepřijde zkrátka, neboť za něj získalo hvězdného střelce DeMara DeRozana (průměr 23 bodů na zápas). Těžko tedy říct, kdo na trejdu vydělal víc.

  • DeMarcus Cousins

    DeMarcus CousinsFoto AP Photo/Brandon Dill

    Přesun: New Orleans Pelicans »»» Golden State Warriors
    Průměrný počet bodů v poslední sezoně: 25,2
    Průměrný počet doskoků v poslední sezoně: 12,9
    Průměrný počet asistencí v poslední sezoně: 5,4

    Pane jo… Už takhle „super tým“ a úřadující šampion NBA ještě zvýšil svůj lesk a sílu. K elitnímu rozehrávači Stephu Currymu, elitním střelcům Kevinu Durantovi a Klayi Thompsonovi se teď podařilo z trhu volných hráčů získat i elitního pivota DeMarcuse Cousinse. „Toto je mé pikové eso, hotová atomová bomba,“ řekl, přičemž s ním a Draymondem Greenem, který dosud post pivota v herním stylu small ball zastupoval, budou Warriors ještě efektivnější. Za poslední čtyři roky vyhráli tři tituly, v posledním finále přejeli Cleveland 4:0 a těžko, velmi těžko se budou dál sesazovat z trůnu.

  • Dwight Howard

    Dwight HowardFoto Profimedia

    Přesun: Charlotte Hornets »»» Washington Wizards
    Průměrný počet bodů v poslední sezoně: 16,6
    Průměrný počet doskoků v poslední sezoně: 12,5
    Průměrný počet asistencí v poslední sezoně: 1,3

    Říká se, že už není takovým supermanem, jako když byl v Orlando Magic blízko titulu, přestup Dwighta Howarda do Washingtonu se ale dost týká i jediného Čecha v NBA Tomáše Satoranského. Urostlý pivot a vítěz smečařské soutěže NBA přišel totiž jako náhrada za jeho kamaráda Marcina Gortata, jehož tým poslal do LA Clippers. Zatím byl Howard přijat s rozpaky, je tu i kontroverzní minulost, kdy používal lepivý sprej na ruce, avšak ujišťuje: „Je to pryč, chci tu uspět.“ Bude ho koordinovat i Satoranský, nebo je dál ve hře po příchodu dalšího rozehrávače Austina Riverse trejd?

  • Rajon Rondo

    Rajon RondoFoto AP Photo/Marcio Jose Sanchez

    Přesun: New Orleans Pelicans »»» Los Angeles Lakers
    Průměrný počet bodů v poslední sezoně: 8,3
    Průměrný počet doskoků v poslední sezoně: 4,0
    Průměrný počet asistencí v poslední sezoně: 8,2

    Svého času se během působení v Bostonu (s nímž se stal v roce 2008 mistrem) fotil s dívkou, která na sobě měla tričko s nápisem: LeBron je k…a, a teď se stane jeho novým spoluhráčem. Skvělý tvůrce hry a nahrávač Rondo je jedním z řady, který v Lakers podepsal jednoletý kontrakt. Vedle něj dorazil též „zlý muž“ Lance Stephenson, který třeba vloni v Indianě dokázal Jamesovi jeho řemeslo pořádně znechutit. „Budu teď jeho novým Dennisem Rodmanem,“ slíbil Stephenson. Naopak Lakers opustil jiný rozehrávač Isiah Thomas do Denveru Nuggets.

  • Deandre Jordan

    Deandre JordanFoto Richard Mackson-USA TODAY Sports

    Přesun: Los Angeles Clippers »»» Dallas Mavericks
    Průměrný počet bodů v poslední sezoně: 12,0
    Průměrný počet doskoků v poslední sezoně: 15,2
    Průměrný počet asistencí v poslední sezoně: 1,5

    Podkošové monstrum s výbornou muškou se stane Texas Rangerem. Olympijský vítěz z Ria de Janeiro a účastník Utkání hvězd vloni nabral až neskutečnou bilanci 15,2 doskoků na zápas, což pro něj představovalo i nejvyšší průměr za deset let v NBA. Dallas věří, že s ním projde do play off.

  • Dennis Schröder

    Dennis SchröderFoto Reuters / Geoff Burke-USA TODAY Sports

    Přesun: Atlanta Hawks »»» Oklahoma Thunder
    Průměrný počet bodů v poslední sezoně: 19,4
    Průměrný počet doskoků v poslední sezoně: 3,1
    Průměrný počet asistencí v poslední sezoně: 6,2

    Vyberme nakonec alespoň jednoho mladíka. Příchod 24letého německého šikuly s gambijskými kořeny do týmu, kde už na jeho pozici rozehrávače působí MVP 2017 Russell Westbrook? Tenhle tandem se zdá být v současnosti nejtvořivějším v současné NBA.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud