10. října 2018 • 20:34

Snová premiéra v Lize mistrů. Basketbalisté Opavy zdolali Nanterre

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Opavy při premiéře v Lize mistrů překvapivě přehráli francouzské Nanterre 74:67. Proti osmifinalistovi minulé sezony doma vedli po celé utkání díky skvělému výkonu zejména v obraně.



Opava, která má kádr složený jen z českých hráčů a má nejmenší rozpočet ze všech účastníků LM, ve svém prvním utkání v soutěži vůbec nevypadala jako vyjukaný nováček. Trenér Petr Czudek využil toho, že jeho tým soupeři neznají a vytáhl z rukávu zónovou obranu, se kterou měl francouzský soupeř velké problémy.

Výborná obrana přinesla i dobrý útok a Opava vstoupila do zápasu šňůrou 12:2 a vedení si udržela celý zápas. Ve druhé čtvrtině dokonce měla náskok 15 bodů.

O poločase hostující trenér našel recept na obranu Slezanů a Nanterre se začalo prosazovat pod košem, zejména Julian Gamble. Hráče Opavy navíc náročná obrana stála hodně sil a přestala se dařit střelba. Hosté se tak dotáhli na rozdíl jediného bodu.

Opava ale dobře rozehraný zápas nechtěla pustit a opět našla síly. Hodně jí pomohla trojka Luďka Jurečky za stavu 59:57 pět minut před koncem. Vzápětí se povedlo odskočit na deset bodů. Zodpovědnost na sebe vzal reprezentační rozehrávač Jakub Šiřina, který přehrával svého obránce a nájezdy do koše nedovolil soupeři vrátit se do hry. Šiřina nakonec nasbíral 15 bodů a šest asistencí.

Czudkovi svěřenci tak ukázali velký pokrok oproti minulému týdnu, kdy v lize prohráli o 30 bodů v Nymburku. Tedy na palubovce týmu, který v minulé sezoně LM s Nanterre prohrál.

Další zápas čeká Opavu za týden ve Fribourgu.

Opava - Nanterre 74:67 (28:16, 45:32, 57:53)
Nejvíce bodů: Šiřina 15, Klečka 12, Gniadek 11, Kouřil 9 - Gamble 14, Konaté 12, Waters 10. Fauly: 22:19. Trestné hody: 21/17 - 9/6. Trojky: 7:5. Doskoky: 37:31.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud