6. května 2019 • 08:03

Basketbalisté Denveru a Toronta výhrami venku vyrovnali série

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Toronta a Denveru zvládli čtvrtá utkání čtvrtfinále play off NBA na hřištích souperů a vyrovnali série s Philadelphií respektive Portlandem na 2:2. Sixers i Blazers sice měli doma možnost výrazně se přiblížit postupu, ale v koncovkách byli úspěšnější hosté. Toronto vyhrálo 101:96 a Denver zvítězil 116:112.



Ve Filadelfii se hrálo hodně vyrovnané utkání. Toronto sice už v první čtvrtině uteklo na 11 bodů, ale Sixers otočili a ve třetí části vedli o šest bodů. Ještě minutu před koncem byl rozdíl ve skóre jediný bod ve prospěch Toronta, pak ale dal klíčovou trojku Kawhi Leonard a zařídil hostům čtyřbodový náskok, zatímco na druhé straně Tobias Harris minul. Raptors si pak už výhru pohlídali.

Philadelphia se tentokrát nemohla opřít o svou hlavní oporu pivota Joela Embiida, který byl dobře bráněn a navíc se potýkal s nemocí. Dostal se jen k sedmi střelám a zaznamenal 11 bodů. Se střelbou se trápil i Harris, který na 16 bodů potřeboval 23 pokusů. Tým táhl Jimmy Butler s 29 body.

Toronto se mohlo spolehnout na Leonarda, který ve všech čtvrtfinálových zápasech dal nejméně 33 bodů. V neděli si připsal 39 bodů a 14 doskoků. V koncovce pak trestnými hody držel tým Danny Green. "Měl jsem to štěstí, že jsen se mohl učit od skvělých hráčů, a teď ty zkušenosti zúročuji," řekl Leonard, který dříve hrával za San Antonio.

Portland měl po dramatické výhře ve čtvrtém prodloužení třetího zápasu velkou šanci nakročit do semifinále, ale Denver další koncovku zvládl. V poslední čtvrtině sice Nuggets neudrželi desetibodový náskok a tři minuty před koncem dovolili Portlandu snížit na rozdíl jediného bodu, ale pak dal důležitou trojku Will Barton.

Damian Lillard sice dvěma koši stále udržel naději, ale další trojka nečekaného hrdiny Bartona dala Denveru potřebný náskok do závěrečné minuty. V ní prokázal pevné nervy nejlepší střelec zápasu Jamal Murray, když trestnými hody uhájil vítězství a zlepšil se na 34 bodů.

Srbský pivot Nikola Jokič přispěl k výhře triple doublem za 21 bodů, 12 doskoků a 11 asistencí. Portlandu nepomohlo ani to, že Lillard společně se C.J. McCollumem dali dohromady 57 bodů.

"Máme odolný tým. Vyhrát zápas venku jen 36 hodin poté, co jsme prohráli ve čtvrtém prodloužení, to mluví samo za sebe," řekl trenér Denveru Michael Malone. "Řekli jsme si, že když tu dnes vyhrajeme, na předchozím zápase nebude záležet. Ano, byli jsme vyčerpaní, ale chtěli jsme vyhrát, abychom se nemuseli vymlouvat," dodal Jokič.

Výsledky:

Východní konference:

Philadelphia - Toronto 96:101, stav série: 2:2.

Západní konference:

Portland - Denver 112:116, stav série: 2:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud