8. ledna 2020 • 20:05

Basketbalistky USK jasně přehrály Bourges. Opora Elhotová se zranila

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky USK Praha zdolaly v 9. kole Evropské ligy doma třetí Bourges 82:64 a pátou výhrou v řadě si upevnily druhou pozici ve skupině A. Před svými dnešními soupeřkami i Orenburgem mají náskok tří vítězství. S jedinou porážkou na kontě mají stejnou bilanci jako vedoucí Jekatěrinburg.



Nejlepší střelkyní utkání byla s 21 body Kateřina Elhotová, která opustila dvě minuty před koncem palubovku se zraněným kotníkem. České šampionky nyní čekají v soutěži tři zápasy venku, tuto sérii načnou za týden v Turecku na palubovce Cukurovy.

Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové po vyrovnaném úvodu utkání unikly díky devítibodové šňůře do vedení 21:10. Střelecky se dařilo především Elhotové, která stihla za první čtvrtinu 13 bodů a proměnila tři ze čtyř trojkových pokusů. První desetiminutovku USK ovládl 31:18.

Hned na startu druhé čtvrtiny narostl náskok domácích po trojce Oblakové dokonce na 18 bodů, jenže francouzský celek reagoval devítibodovou šňůrou a vzápětí snížil dokonce na šestibodový rozdíl. Pražanky postupně znovu našly recept na hru soupeřek a druhou polovinu zápasu opět ovládaly.

Už ve třetí čtvrtině z toho bylo vedení o 22 bodů. Elhotovou doplňovaly Alyssa Thomasová a Valériane Vukosavljevičová, které nastřílely po 17 bodech. Pražanky dokázaly utéct i na nejvyšší rozdíl v utkání 24 bodů, který už hráčky Bourges jen o něco zmírnily.

Evropská liga basketbalistek - 9. kolo:

Skupina A:

USK Praha - Bourges 82:64 (31:18, 44:33, 67:51)

Nejvíce bodů: Kateřina Elhotová 21, Thomasová, Vukosavljevičová obě 17, Ouviňaová 11 - Chartereauová 14, Rupertová 12, Eldebrinková a Achonwaová obě 9. Fauly: 15:18. Trestné hody: 11/9 - 16/13. Trojky: 7:1. Doskoky: 45:33.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud