21. května 2023 • 18:22

Barcelona nezvládla Final Four. Satoranský a spol. bez motivace i medailí

Autor: mm
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Zklamaní a bez medaile se vracejí basketbalisté Barcelony z euroligového Final Four v Kaunasu. Katalánský tým po semifinálové prohře s Realem Madrid (66:78) nezvládl ani souboj o třetí místo a padl totožným skóre. „Gratuluji Monaku k vítězství, byli motivovanější než my,“ přiznal trenér Šarunas Jasikevičius.



Zbytečný zápas. Z pohledu favorita Euroligy už souboj o bronz neměl hodnotu. Barcelona odflákla proti Monaku hlavně první poločas (28:44), ve čtvrté čtvrtině pak prohrávala až o 21 bodů a nakonec si zopakovala páteční skóre 66:78.

„Druhý poločas jsme už hráli dobře, ale rozdíl byl velký, takže jsme se nemohli vrátit do zápasu. Myslím, že nejpozitivnější bylo, že se nikdo nezranil. Bohužel jsme utrpěli těžkou porážku s Realem v semifinále a to nás všechny poznamenalo,“ prohlásil trenér Šarunas Jasikevičius.

„Jsem na tým hrdý. Dosáhli jsme velkého úspěchu, už když jsme se kvalifikovali na závěrečný turnaj. Máme za sebou dlouhou cestu, měli jsme opravdu velká vítězství a skvělé zápasy,“ líčil spokojený Saša Obradovič, který dovedl Monako k historickému úspěchu.

Francouzský tým překvapil už samotným postupem mezi čtyři nejlepší kluby Evropy. V pátečním semifinále navíc pekelně trápil Olympiakos Pireus, který nakonec postoupil jen díky nevídanému výsledku třetí čtvrtiny 27:2.

Monako však nesložilo zbraně a v neděli proti Barceloně předvedlo odhodlání vybojovat historické medaile. Už v první čtvrtině vedl tým z knížectví dvouciferným rozdílem a papírové favority vůbec nepouštěl na dostřel.

V závěru za Barcelonu nastoupili i tolik nevytěžovaní hráči z lavičky jako James Nnaji nebo Sergi Martinez. Ústřední rozehrávač Tomáš Satoranský odehrál 25 minut a zaznamenal 7 bodů, 3 doskoky a 4 asistence. Jan Veselý stejně jako v semifinále nezářil a za 20 minut připsal 6 bodů, 4 doskoky a 1 asistenci.

Katalánský celek tentokrát táhl patnáctibodový Nikola Mirotič, jenž vyhořel v semifinále, kde dal pouze tři body.

„Nedokázali jsme se v souboji s Realem vyrovnat s tlakem. Byli jsme ve skvělé formě, vyhráli jsme mnoho zápasů v řadě. Potřebovali bychom ale lépe zvládat tlak, bohužel jsme nedokázali zůstat v klidu a zaplatili jsme za to,“ vrátil se Jasikevičius k nezdaru v semifinále. Barcelona tak při třetí účasti ve Final Four za sebou brala nejhorší výsledek a nenavázala na loňské třetí místo. „Teď se musíme připravit na play off španělské ligy,“ burcoval svůj tým.

Monako - Barcelona 78:66 (24:13, 44:28, 60:45)
Nejvíce bodů: Strazel 14, Okobo a Diallo po 10 - Mirotič 15, Abrines 9, Kurič, Nnaji a Satoranský po 7 (Satoranský 7 bodů, 3 doskoky, 4 asistence, Veselý 6 bodů, 4 doskoky, 1 asistence)

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud