9. června 2008 • 13:28

Sadskou vystřídají Poděbrady

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klub Basket Poděbrady nahradí v nejvyšší soutěži basketbalistů po třech letech tým Sadské. Trenérem týmu zůstává i nadále Karel Forejt.



Před vedením klubu ale stojí několik důležitých úkolů, hlavním z nich je vyřešení situace okolo městské haly Bios, která neodpovídá regulím soutěže.

"Situaci navíc komplikuje výjimka, která byla Sadské již třikrát udělena," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Basketu Poděbrady Miroslav Paskovský, který v uplynulých sedmi letech působil v týmu mistrovského Nymburka.

"V poděbradské hale neodpovídají regulím hlediště, šatna hostujícího týmu se sociálním zázemím a je nezbytné prodloužit výběhy pod oběma koši tím, že se odstraní reklamy," řekl ČTK sportovní ředitel ligy Zdeněk Ringsmuth.

Prodloužení výjimky pro další sezonu podle něj bude schvalovat členská schůze klubů z nejvyšší soutěže 26. června.

Ringsmuth uvedl, že nový klub zatím žádost o převod neposlal České basketbalové federaci. Termín uzávěrky přihlášek je 20. června.

"Smlouva s převodem licence by neměla být pro Sadskou a Poděbrady problémem. Pochopitelně v případě, že bývalý klub splnil vůči hráčům a trenérům veškeré finanční povinnosti," uvedl Ringsmuth.

Po sportovní stránce si už vytkl poděbradský klub za cíl dostat se do play off. První posilou je rozehrávač Pavel Beneš, který přichází z Nymburka.

Trenérem zůstává Karel Forejt, který dovedl v uplynulé sezoně Sadskou k devátému místu. Play off jeho týmu těsně uniklo.

"Naším cílem je plně profesionalizovat basketbal v Poděbradech. Nejsme úplným nováčkem, loňská sezona jasně ukázala, že jsme schopni vybudovat tým, který reálně může pomýšlet na vyřazovací boje," tvrdí Paskovský.

Články odjinud


Články odjinud