26. prosince 2008 • 09:38

Basketbalisté Bostonu padli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Bostonu po 19 vítězných zápasech v NBA prohráli. Jejich úspěšnou sérii, která byla klubovým rekordem, ukončili Los Angeles Lakers čtvrteční výhrou 92:83.



V repríze finálového duelu minulého ročníku nastřílel Kobe Bryant za domácí Lakers 27 bodů.

Celtics prohráli teprve potřetí v sezoně. Přemožitelem obhájců titulu se stal tým, který neochvějně vládne Západní konferenci a navíc drží už od roku 1972 rekord soutěže s 33 výhrami za sebou. Bostonská série byla čtvrtá nejdelší v historii.

Tisící vítězství v lize si připsal kouč Phil Jackson a v 63 letech se stal šestým trenérem, který této mety dosáhl. Na lavičce Lakers a Chicaga prohrál jen 423 zápasů.

Vedle Bryanta byl tentokrát další velkou oporou Lakers španělský reprezentant Pau Gasol. Ten dal celkem 20 bodů a sedmi z nich pomohl domácímu týmu zajistit rozhodující náskok v závěrečných třech minutách, během nichž se za Boston trefil pouze Kevin Garnett. V poslední minutě pak ještě Gasol zblokoval trojkový pokus Raye Allena.

Bryant, na nějž se bostonští obránci v koncovce zaměřili, vyzdvihl Gasolův výkon. "Rozhodli se, že já nebudu ten, kdo je porazí, a Pau odvedl skvělou práci. Ukončit tu jejich sérii, to pro nás byla velká výzva," řekl Bryant.

I sedm neproměněných trestných hodů Shaquilla O'Neala přispělo k těsné porážce Phoenixu se San Antoniem. V poslední vteřině rozhodla o výhře hostů 91:90 trojka Rogera Masona. Statistici spočítali, že O'Neal právě v tomto duelu dosáhl hranice 5000 zahozených šestek, což se v NBA dosud "podařilo" pouze legendárnímu Wiltu Chamberlainovi.

Výsledky:

Cleveland - Washington 93:89, LA Lakers - Boston 92:83, Orlando - New Orleans 88:68, Phoenix - San Antonio 90:91, Portland - Dallas 94:102.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud