28. prosince 2008 • 09:42

Houston vydřel výhru ve druhém prodloužení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Basketbalisté Houstonu potřebovali na vítězství nad Utahem 120:115 v sobotním utkání NBA dvě prodloužení. Během utkání prohospodařili šestnáctibodový náskok, v rozhodujících chvílích se pak museli spolehnout na přesnou ruku Rona Artesta.



NNejlepší hráč utkání nastřílel 28 bodů, z toho hned deset v poslední pětiminutovce. Tehdy proměnil všech osm trestných hodů. "Měl jsem radši útočit celý zápas než čekat na dvojnásobné prodloužení.

Ale lepší pozdě než nikdy," komentoval svůj výkon známý bouřlivák, jenž do Houstonu přišel v létě ze Sacramenta.Také v San Antoniu muselo o vítězi rozhodnout až druhé nastavení. Proti mladému týmu Memphisu zářil francouzský rozehrávač Tony Parker, jenž dal 32 bodů.

"Vědí, jak vyhrát zápas. My se to v této fázi stále učíme. Ale to je v pořádku," povzdechl si hostující nováček O.J. Mayo, jenž nastřílel šampionům z roku 2007 celkem 29 bodů.

Spurs se po špatném vstupu do sezony zvedli a z posledních 13 utkání pouze dvakrát prohráli.Skvělou bilanci na soupeřových hřištích potvrzují basketbalisté New Jersey, kteří dokázali vyhrát v Charlotte 114:103 rovněž po prodloužení.

Nets mohli vyhrát už v základní době, ale za stavu 96:93 pět sekund před koncem domácím vykřesal naději trojkou Raymond Felton.Prodloužení už pak bylo jasnou záležitostí basketbalistů New Jersey, kteří se stali čtvrtým týmem v sezoně s deseti výhrami venku.

"Je to ve způsobu myšlení 'bojujeme proti celému světu'. Je pro nás dobré přijet do cizí haly a odvézt si jejich skalp. A nezajímá mě, proti komu to zrovna je," pochvaloval si Vince Carter, autor 28 bodů.

Výsledky:
Atlanta - Chicago 129:117,
Charlotte - New Jersey 103:114 po prodl.,
Washington - Oklahoma City 104:95,
Portland - Toronto 102:89,
Houston - Utah 120:115 po 2. prodl.,

Milwaukee - Detroit 76:87,
San Antonio - Memphis 106:103 po 2. prodl.,
Minnesota - Orlando 94:118.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud