4. ledna 2009 • 20:14

Ostrava konečně vyhrála venku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Ostravští basketbalisté ukončili ve 20. kole NBL svoji dosavadní neúspěšnost na palubovkách soupeřů. V Pardubicích dnes předposlední celek tabulky nečekaně zvítězil 76:70.



Domácí zůstali po druhé porážce za sebou v lize pátí za Prostějovem, který mohli v případě vítězství předstihnout. Moravané přehráli Pardubice podruhé v sezoně a před posledním Kolínem mají dvoubodový náskok.

Nové huti pomohl návrat rozehrávače Mitchella po zranění. Hosté měli výborný nástup, od počátku se opírali o přesnou střelbu z dálky a celkem nasázeli jedenáct trojek. Převahu měli i v obraně a domácí favorit se jen těžko prosazoval. Přesto se Pardubičtí ujali ve 32. minutě vedení 64:61, ale soupeř další trojkou trhák nedovolil. Naopak jako by tím pro zbytek utkání ochromil domácí střelce.


Sobotní zápasy:

Basketbalisté Prostějova prohráli v 20. kole NBL na palubovce Liberce vysoko 84:102 a mohou přijít o čtvrté místo v tabulce.

Hanáci ztratili bodový kontakt s třetím Děčínem, který po předchozím senzačním vítězství nad Nymburkem vyhrál i na horké palubovce USK Praha 73:60. Nymburský lídr se vrátil na vítěznou vlnu vysokou domácí výhrou nad nováčkem z Opavy 91:60.

Prostějov hrál při zranění podkošových hráčů jen s jedním pivotem Shaunem Pruittem a po vyrovnaném poločase na severu Čech odpadl. Doskakování hosté prohráli v poměru 19:36 a neuhlídali především Maurice Hamptona, který dal 34 bodů. "V těžkých momentech nás vždy podržel a dokázal, že opravdu umí oslavit dnešní narozeniny," řekl na adresu čerstvě pětadvacetileté opory liberecký kouč Jan Slowiak.

Nymburk zasadil Opavě těžkou ránu na přelomu první a druhé části, kdy osmiminutový úsek vyhrál v poměru 35:1. Slezané dali v druhé čtvrtině jen osm bodů a nakonec si odvezli druhou nejvyšší porážku v sezoně. V listopadu podlehli doma Novému Jičínu o 32 bodů.

Na Folimance se do poločasu odehrávala vyrovnaná bitva, po změně stran ale Děčín vysokoškoláky předčil v rychlosti. Obvyklý nápor USK už nepřišel, zvlášť když domácí zahodili deset ze 17 trestných hodů. "Obecně se na Folimance nehraje dobře, USK je doma výborným týmem," konstatoval děčínský trenér Pavel Budínský po zápase, v kterém jeho tým dokázal napodobit Opavu, jež jako jediná z osmi předchozích soupeřů v Praze vyhrála. "Očekával jsem náročné utkání i proto, že jsme odehráli předchozí těžký zápas s Nymburkem. A to se potvrdilo," dodal Budínský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud