Jan Jaroch
19. května 2009 • 14:18

Superman vyzývá krále LeBrona

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaké je nejlepší kouzlo čarodějů z Orlanda? Nechali z play off NBA zmizet Boston Celtics, obhájce titulu. „Když jsem poprvé říkal, že vyhrajeme šampionát, všichni se smáli. Teď ale věřím, že to dokážeme,“ vykřikuje superhvězda Magic Dwight Howard.



Třiadvacetiletý basketbalista to tak vnímá po úspěšném sedmém zápase, v němž Orlando zničilo Boston na jeho palubovce 101:82. Právě Howard je tím důvodem, proč může tým z Floridy myslet tak vysoko.

Howard je monstrum, které terorizuje všechny v lize. „Ani já se mu ve fyzickém talentu nemůžu rovnat, nedostal jsem takový dar,“ řekl jednou Kevin Garnett, nevídaně pohyblivá a hbitá hvězda NBA. Bude úchvatné sledovat ve finále Východní konference, jak se další hříčka přírody LeBron James z Clevelandu pokouší doručovat míče do obroučky přes Supermana, jak se Howardovi přezdívá.

Srazí se bez debat dva nejvíce fyzicky nadaní borci v lize. Howard měří 211 centimetrů a dosáhne do výšky 270 centimetrů. Při jeho vertikálním výskoku 110 centimetrů, kdy například dokáže políbit obroučku, je to smrtící rovnice. Obroučka je ve výšce 305 centimetrů, to znamená, že letec z Orlanda se pohybuje i 75 centimetrů nad košem. I proto už dokázal v utkání NBA nastřádat deset zblokovaných střel a doskočit 26 míčů!

Navíc je silný jako býk. Před sezonou v Orlandu posiloval na benč se stokilovou činkou, kterou zvedl bez problémů pětadvacetkrát za sebou, jako by byla pírko. Takovým drilem procházejí ti silnější hráči amerického fotbalu.
„V posilovně to miluje, je to jeho druhý koníček,“ říká o něm asistent Magic Joe Rogowski. A rád to dává na odiv, zatímco ostatní se rozcvičují před zápasy v dlouhých tričkách, on sáhne po tom bez rukávů, aby mohl ohromovat svými bicepsy.

Dwight Howard Dwight HowardFoto ČTK/AP

„Býval jsem nejhubenější ze všech, tak si to teď užívám,“ směje se chlapík, jenž je i třetím nejrychlejším hráčem v týmu Orlanda, jak ukázaly testy. V bezprostřední blízkosti koše navíc dokáže střílet oběma rukama. Málo se ví, že je levák, ale poté, co si v osmé třídě zlomil zápěstí, naučil se stejně dobře zakončovat i pravou.

Howard byl letos vyhlášený nejlepším obráncem soutěže a při volbě fanoušků pro utkání All Star dostal jako první v historii přes 3 miliony hlasů. Lidé ho milují kvůli jeho dětské nátuře a neustále přítomnému úsměvu na tváři. Jeho nejoblíbenějším slovem je zřejmě „sýýýýr“. „Směji se pořád a kdysi mi kvůli tomu trenéři vyčítali, že neberu basket vážně. Ale tak to není,“ hájí se otec ročního syna, jehož vychovová s přítelkyní, bývalou roztleskávačkou Orlanda.

V rezidenci za 8 milionů dolarů má obrovskou hernu, sál pro playstation, druhý pro wii. A všude se válejí sladkosti. „Trochu dětský jsem,“ uculí se Howard, jenž na těle nemá jediné tetování a rád si při zápasech brouká songy od popových ikon Beyonce a Rihany.

Tak skvělého hráče měli Magic naposledy v Shaquillovi O´Nealovi, než odešel do Lakers. Právě Shaq je i největším Howardovým kritikem. „Všechny akce, které předvádí, jsem vymyslel já. Jenže on nikdy nebude tak dobrý,“ vypálil po Howardovi O´Neal.

Jenže Shaq je už dávno s Phoenixem na dovolené a Howard bude nyní vylepšovat své průměry v play off (20,3 bodu, 16,6 doskoku, 2,5 bloku na zápas) proti Clevelandu. Ten dokázalo Orlando v sezoně ve dvou ze tří duelů porazit. „Máme ten správný tým, máme schopnosti, máme trenéry a jsme hladoví,“ sní Howard o titulu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud