22. května 2009 • 08:06

Denver vyrovnal stav série s Lakers

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Denveru vyhráli druhý zápas finále Západní konference NBA na palubovce Los Angeles Lakers 106:103 a stav série srovnali na 1:1. Strůjcem vítězství Nuggets byl Carmelo Anthony, který nasbíral 34 bodů a přidal 14 doskoků.



Denver díky vítězství ukončil 24 let dlouhou sérii bez vítězství nad Lakers v play off. Od roku 1985 do čtvrtečního utkání vyhrál tým z Los Angeles všech jedenáct vzájemných duelů s Nuggets.

"Vyhrát na soupeřově hřišti je vždycky těžké. Je jen dobře, že se nám to povedlo. Ukázali jsme, že jsme silní," citovala agentura AP Anthonyho. "Myslím, že tohle bude dlouhá série," přidal trenér Nuggets George Karl.

Úvod zápasu vyšel lépe domácím, když po první čtvrtině Lakers vedli 31:23. Hostům se však podařilo srovnat krok a k vítězství je nasměroval Kenyon Martin, který 29 vteřin před koncem poslal Denver do vedení 103:101. To vzápětí pojistil dvěma proměněnými šestkami Chauncey Billups.

V dresu domácích byl nejlepším hráčem Kobe Bryant, který zaznamenal 32 bodů. Díky nim má v klubové tabulce střelců v play off 4087 bodů a posunul se na druhé místo před Kareema Abdula-Jabbara. Na vedoucího Jerryho Westa ztrácí hvězda Lakers 370 bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud