23. května 2009 • 08:50

James zařídil vítězství v poslední vteřině

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Clevelandu vyhráli druhé domácí finále Východní konference NBA nad Orlandem 96:95 a srovnali stav série na 1:1. Hrdinou zápasu byl LeBron James, který rozhodl o vítězství Cavaliers trojkou se závěrečnou sirénou.



Domácí ještě vteřinu před koncem prohrávali s Orlandem 93:95, když James dostal přihrávku a poté se trefil střelou z osmi metrů přes blokujícího Hedo Turkogla.

"Byla to nejlepší střela v mojí kariéře. Jako kluk jsem si přesně na tyhle okamžiky hrál," řekl James. "Pro někoho možná ne, ale pro mě je vteřina strašně dlouhá doba. Nemohli jsme si před cestou do Orlanda dovolit prohrávat 0:2 na zápasy," dodal čtyřiadvacetiletý držitel ocenění pro nejužitečnějšího hráče sezony, který v utkání nasbíral 35 bodů.

"Chtěl mě přelobovat, tak jsem vyskočil, ale on udělal krok dozadu a poslal tam neuvěřitelnou střelu," řekl agentuře Reuters Turkoglu. Turecký basketbalista přitom dovršil obrat Orlanda, které v utkání prohrávalo už o 23 bodů, když vteřinu před koncem poslal hostující celek do vedení 95:93. "Nešlo s tím nic dělat. Opravdu to bolí. Myslíte si, že už je rozhodnuto a on trefí takový koš," dodal.

"Moc lidí by tohle nedokázalo. Prostě fantastická střela od fantastického basketbalisty. Takhle hrají velcí hráči," prohlásil trenér Clevelandu Mike Brown. "Prohra vždycky bolí, ale když máte pocit, že jste s tím mohl něco udělat, je to mnohem horší. Měl jsem v závěru zvolit jinou obranu. Tenhle zápas jsme měli vyhrát," přidal trenér Orlanda Stan Van Gundy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud