Jiří Punčochář
23. května 2009 • 19:57

Nymburk ve druhém zápase dominoval

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco kouč fotbalové reprezentace František Straka operaci Pouštní bouře II teprve chystá, basketbalisté Nymburka ji ve finále Mattoni NBL uvedli v život už teď. Blesková válka, to je jejich krédo souboje proti Novému Jičínu.



Ten i ve druhém utkání série hned na úvod rozcupovali, porazili ho 109:70 a v sérii na čtyři výhry vedou 2:0.

Zbyněk Choleva, kouč Nového Jičína, se v basketbalu vyzná. Po pátečním vstupním finálovém nerváku, který vyhrál Nymburk těsně 67:64, projevil obavu, aby se neopakoval loňský scénář, kdy jeho tým po nadějném startu utrpěl v utkání číslo 2 drtivý debakl. A přesně to se včera i stalo. Výhra obhájce titulu o 39 bodů je jen o tři menší než loňská historická nakládačka.

„Dnes jsme neměli morální síly ani výkonnost na lepší výsledek. Chtěli jsme hrát jinak, ale velký tlak Nymburka nám to neumožnil. Jeho rychlé protiútoky a střelba byly devastující,“ přiznal skleslý kouč.

Zatímco v pátek se Nový Jičín po prospaném začátku do zápasu ještě vrátil a udělal z něj drama, dnes na to neměl. Náskok Nymburka plynule narůstal, jeho hráči si přihrávali za zády, exhibičně za hlavou, mezi nohama soupeřů, předvedli smršť rychlých protiútoků a drtivých smečí. „Postarali jsme se o výsledek a pak jsme si to užili. Byla to zábava,“ tlemil se Arthur Lee, autor 25 bodů a lídr vítězného týmu. Zahrál znamenitě a znovu vymazal mozek novojičínského soupeře Mannyho Ubillu. Ten proseděl víc než půl zápasu na lavičce.

Za Nový Jičín sice po pátečním podezření na lehký otřes mozku nastoupil i tahoun Šarovič, a to na vlastní riziko po vyšetření v nemocnici, indispozice se na něm ale projevila. A jelikož mužstvo tentokrát nezvedli náhradníci, zrodil se druhý největší debakl ve finálových sériích od roku 1999. Finále pokračuje příští pátek a sobotu v Novém Jičíně.

Finále play off první basketbalové ligy mužů - 2. zápas:

ČEZ Nymburk - Geofin Nový Jičín 109:70 (30:13, 50:32, 84:49)
Nejvíce bodů: Lee 25, Jagodnik 20, Schilb 13, Sokolovský 12 - Walker 18, Pospíšil 15, Pelikán 11, Ubilla 7.
Rozhodčí: Vyklický, Vondráček, Hruša.
Trestné hody: 7/5 - 25/17. Fauly: 27:11. Trojky: 12:5.
Diváci: 1350.
Stav série: 2:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud