Jiří Punčochář
30. května 2009 • 20:07

Nymburk má další titul

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich fanoušci zvedli nad hlavy kartonky s číslem 6, někteří z nich měli šestky namalované na tělech. A z plochy k nim na balkon dopadaly kapky šampaňského. Tak slavil svůj další basketbalový titul mocný Nymburk, silný panovník Mattoni NBL. Vyhrál ji už pošesté za sebou.



Pochybnost se nesla vzduchem – nechce snad Nymburk slavit svůj další titul až doma, před plnou vlastní halou? Čtvrtý zápas finále ligy v Novém Jičíně už ukrajoval ze svojí třetí čtvrtiny a favorit tam před bouřícím hledištěm prohrával až o 15 bodů!

Ale ne... Nymburk se zvedl a v bitvě obhájil svoji reputaci. Po výhře 82:74 vyhrál celé finále 4:0 na zápasy a zopakoval tak deset let starý výkon domácího mužstva, které dosud jako jediné projelo celým play off s bilancí 10:0.

„Ukončit jsme to chtěli co nejdřív. Jasně, doma by čekala plná hala, ale naši fanoušci byli i tady. A my to oslavíme důkladně i tady. Stejně jako u nás,“ vykládal spokojený Radek Nečas, jeden ze sběratelů ligových titulů. Už jich má na kontě čtyři.

Nejvíc jich má Pavel Beneš, jeho bývalý nymburský spoluhráč. A hned za něj se s osmi triumfy zařadil současný kapitán mistra Ladislav Sokolovský.

Byla to sezona, jaká se zapíše do historie Mattoni NBL. Nymburk prohrál jediné utkání, na konci roku v Děčíně. Byl to ojedinělý výpadek. Jinak vládl. Na domácí podmínky vyrostlo monstrum, neporazitelná příšera. „Taková sezona se těžko někdy bude opakovat. Aby nějaký mančaft prohrál jenom jeden zápas za sezonu, to se bude těžko překonávat,“ dodal Nečas.

A oslava? Nymburk se zcela netradičně vydal z Nového Jičína ne domů, ale do nedaleké Ostravy na populární Stodolní ulici. Tam se rozjelo křepčení kolem poháru. Hráči si to vybrali v noci na včerejšek, když se chystali na poslední zápas.

Pořádný šrumec se ale rozjel už na bojišti. Vítězové si navlékli mistrovská trička, na hlavy narazili speciálně vyrobené kšiltovky. A začali bafat z doutníků. Šampaňským slavili tak vehementně, že brzo došlo! „Sakra, kde je šáňo? Kluci dělají randál a flašky jsou prázdný,“ ozval se zoufalý křik z mistrovské šatny.

„Chtěli jsme uhrát čistou sérii desíti výher, byl to náš cíl a ten jsme taky dostali. Jsme parta skvělých kluků, co víc říct,“ jásal lídr týmu Arthur Lee.

Nový Jičín - Nymburk 74:82 (22:20, 40:34, 60:51)
Nejvíce bodů: Šarovič 18, Pospíšil 15, Ubilla 12 - Lee 22, Schilb 17, Jagodnik 14, Benda 12.
Rozhodčí: Dolinek, Vyklický, Paulík.
Trestné hody: 23/19 - 19/15. Fauly: 22:22. Trojky: 7:5.
Diváci: 1100 (vyprodáno).
Konečný stav série: 0:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud