18. června 2009 • 17:37

Nymburk si Jadranskou ligu nezahraje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Nymburka se v příštím ročníku Jadranské ligy, v níž nastupují elitní kluby z bývalé Jugoslávie, neobjeví. Středočeši dnes obdrželi zamítavé stanovisko vedení soutěže, která prý v současnosti nemá zájem na rozšíření mimo svůj tradiční region.



Šestinásobní čeští šampioni tak v následující sezoně vstoupí do tuzemské první ligy a potřetí za sebou se představí i v Evropském poháru.Start v Jadranské lize chtěli nymburští basketbalisté využít k tomu, aby se lépe připravili na boje v Eurocupu.

Klub si od dubna reálně pohrával s variantou, že nevstoupí do české ligy, ale zapojí se do ní až poté, co by v Jadranské lize sehrál 26 zápasů. Dnes ale všechny teoretické možnosti padly, přestože české kluby by se prý nebránily tomu, aby Nymburk zahájil sezonu mimo domácí soutěž.

Nymburk se zamítavým rozhodnutím vedení Jadranské ligy dopředu počítal, jeho šance na zapojení do soutěže se považovaly za malé. "Ze strany klubu jsme nemohli udělat více pro to, abychom Jadranskou ligu hráli. Rozhodnutí vedení soutěže nás samozřejmě rmoutí, ale věříme, že brány Jadranské ligy nám nezůstanou zapovězené navždy," uvedl pro ČTK mluvčí klubu Jiří Zídek.

Prezident Jadranské ligy Radovan Lorbek prý Nymburku vzkázal, že rozšíření soutěže brání složitá vnitřní situace uvnitř vedení evropského basketbalu. V Jadranské lize se letos utkalo 14 mužstev - pět srbských, čtyři chorvatská, tři slovinská a po jednom z Černé Hory a Bosny a Hercegoviny. Triumfoval v ní Partizan Bělehrad v sestavě s českým talentem Janem Veselým.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud