Jiří Punčochář
2. září 2009 • 13:14

Svéráz Shaquille O‘Neal: Natřu to všem! Phelpsovi i Obamovi!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl už policistou, rapperem i tanečníkem. Každé léto vytasí basketbalový svéráz Shaquille O‘Neal něco, co baví jeho i fanoušky. A pořád přidává plyn. Když loni v reality show vedl děti k hubnutí, znělo to u 145kilového buřta skoro jako rouhání. Ale letos?



Tentokrát Shaq vyzval rovnou řadu elitních sportovců k duelu na jejich hřišti. Serenu Williamsovou chce porazit v tenise, plavat rychleji než Michael Phelps. Americká televize ABC mu na to dává hlavní vysílací čas.

Svoje hřmotné tělo vláčí pískem, snaží se jím cupitat pod sítí a na každém jejím konci vyskočit, aby zablokoval smeč. Tak se Shaquille O‘Neal připravuje na zápas v plážovém volejbalu proti olympijským vítězkám, který natáčí pro svoji novou show Shaq versus.

Jednu smeč sklepne bravurně, jako kdyby to dělal celý život. „Však jsem taky studoval video,“ kření se. Druhou zasáhne po přesunu taky, na třetí už včas nedoběhne. Míč ho pleskne přímo do zpoceného čela a odrazí se pryč. Střih.

Michael Phelps Michael PhelpsFoto čtk
„Tohle je mazec. Chci všem gaučovým bramborám ukázat, že každý má šanci zkusit to, na co doma u televize nadává. Jak je možný, že to ten moula tak blbě hodil? Pojď si to zkusit,“ káže pivotman Clevelandu.

Nápad mu prý začal hrát v hlavě před rokem, když ve svém domě sledoval olympijský závod Michaela Phelpse. Kdosi se ho během večírku zeptal, zda by rychleji uplaval padesát metrů než Phelps stovku.

„Jasně, proč ne?“ opáčil Shaq. A pustil se do díla.

Díky tomu tohle léto tráví zápolením s hvězdami boxu, tenisu, baseballu a dalšími. V prvním díle show měl porazit v americkém fotbalu quarterbacka Bena Roethlisbergera, vítěze Super Bowlu. Prohrál.

O týden později hrál plážový volejbal s Misty MayTreanorovou a Kerri Walshovou, olympijskými šampionkami, ale ani na ně nevyzrál. Tam si zápas okořenil sázkou, podle níž teď musí obejít pláž v Los Angeles v růžových plavkách.
Odehrané epizody
BEN ROETHLISBERGER
Proti vítězi Super Bowlu si Shaq zahrál verzi amerického fotbalu „sedm proti sedmi“ s tím, že začínal útok na čáře pro 20 yardů. Hvězda Pittsburghu zahajovala útoky na 40 yardech.
Výsledek: 14:21

MISTY A KERRI
Olympijské vítězky v plážovém volejbalu Misty May-Treanorovou a Kerri Walshovou vyzval Shaq k zápasu na dva sety. Sám hrál střídavě se zlatými medailisty Toddem Rogersem a Caseym Jenningsem.
Výsledek: 6:11, 8:11

ALBERT PUJOLS
Soutěž v baseballových homerunech. Shaq musí pálit do vzdálenosti 200 stop, Pujols dvakrát tak daleko. Výsledek: vysíláno v noci na dnešek.

OSCAR DE LA HOYA
S bývalým boxerským šampionem se Shaq utká v duelu na pět kol. Termín vysílání: 8. září

MICHAEL PHELPS
Shaq se pokusí 50 metrů uplavat rychleji než osminásobný olympijský vítěz stometrovou trať. Termín vysílání: 15. září

SERENA WILLIAMSOVÁ
Pravidla boje nejsou známa. Termín vysílání: 22. září
Jak pochodí v dalších kláních? Uniklé nahrávky ukazují, že šanci by mohl mít v boxu. De La Hoyu tam ze své výšky masíruje jako řemeslník, který protahovacím zvonem čistí odpad. Má to být box na pět kol, ale vypadá to tak, že Shaq nad soupeřem stojí a snaží se ho mydlit ze všech stran.

Legrační je v jeho podání tenis. Ten se zprvu snaží hrát stylově, k forhendu si udělá krok stranou. Míček pak trefí zespodu a pošle ho přes plot... „Takhle to nepůjde,“ kárá ho Serena Williamsová. Shaq pak zahodí starosti o styl stranou, vezme raketu do jedné ruky jako sekeru a zpoza sítě zabíjí nahrané míče. To mu jde. Ještě u toho vyluzuje hekání jako tenistky.

Na plavání zase slibuje obléct superrychlé celotělové plavky. „Budu se do nich soukat hodinu a půl, ale stojí to za to,“ směje se.

Angažovat chtěl ještě Lance Armstronga nebo Davida Beckhama, ale ti odmítli. „Beckham se bojí,“ má jasno O‘Neal. Příště prý zkusí rovnou prezidenta Baracka Obamu.

Hodinové epizody vypadají jako sportovní přenosy. Komentátoři, rozhovory, nahraní diváci v hledišti a boj na place. Americký fotbal sledovalo v první epizodě 4,3 milionu Američanů, což je o polovinu méně, než měl ve stejný den Big Brother.

Archív ArchívFoto Archív
Někteří z nich si navíc ze Shaqa utahují. „Hej, co ještě zkusit další disciplínu, házení šestek proti lachtanovi?“ posmíval se mu jeden na internetu v narážce na O‘Nealovu největší slabinu, trestné hody.

Rozpačití jsou i v Clevelandu, kam O‘Neal přestoupil, aby LeBronu Jamesovi pomohl vyhrát titul v NBA. Neměl by v létě raději trénovat? „Bez obav, tohle je skvělý trénink. Pracuju s těmi nejlepšími. Mám poslední rok kontraktu, budu v nejlepší formě v životě,“ reaguje Shaq. V tréninkovém kempu se má hlásit 15. září. Ten den v televizi poplave proti Phelpsovi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud