26. listopadu 2009 • 08:01

Allen Iverson plánuje konec v NBA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista Allen Iverson plánuje, že ukončí kariéru. Svůj záměr opustit po čtrnácti letech zámořskou NBA zveřejnil na internetových stránkách svého přítele. Zároveň však dodal, že má stále velkou chuť hrát.



"Rád bych oznámil, že plánuji ukončit kariéru v NBA," napsal Iverson na webu basketbalového analytika Stephena A. Smithe, s kterým se seznámil za svého působení v týmu Philadelphie 76ers. "Mám za sebou třináct skvělých sezon, za což jsem vděčný, ale odchodem získám čas se pořádně věnovat ženě a dětem," uvedl Iverson.

Iverson ve svém textu o plánovaném konci kariéry ale také uvedl, že v sobě má ještě touhu hrát. "Pořád basketbal miluji a myslím si, že bych mohl být na nejvyšší úrovni," řekl basketbalista.

Čtyřnásobný nejlepší střelec soutěže letos odehrál jen tři zápasy za Memphis Grizzlies a před deseti dny s klubem rozvázal smlouvu. Oficiálně uvedl, že důvodem jsou jeho osobní záležitosti.

Čtyřiatřicetiletý Američan byl v roce 2001 vyhlášen nejlepším hráčem ligy a desetkrát nastoupil v Utkání hvězd. Iverson jako šestnáctý hráč v historii NBA pokořil hranici 24.000 bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud