2. prosince 2009 • 16:57

Iverson se vrací do Philadelphie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký basketbalista Allen Iverson dnes podepsal smlouvu s Philadelphií 76ers, kde prožil nejlepší léta své kariéry v NBA. Klub po Čtyřnásobném nejlepším střelci zámořské soutěže sáhl i proto, že se mu zranil rozehrávač Lou Williams, jehož vynucená zdravotní pauza je odhadována až na osm týdnů.



K prvnímu zápasu ve staronovém působišti by měl čtyřiatřicetiletý Iverson nastoupit v pondělí proti Denveru, kam v roce 2006 právě z Philadelphie odešel.

"Allen byl nejlepším rozehrávačem mezi dostupnými volnými hráči, kteří by nám mohli pomoci," uvedl v prohlášení prezident klubu Ed Stefanski.Ještě v minulém týdnu se zdálo, že Iverson se už v NBA neobjeví. Po nepovedeném působení v Memphisu, kde odehrál jen tři zápasy a následně rozvázal smlouvu, naznačil desetinásobný účastník utkání All Star konec kariéry v prestižní soutěži.

Plánoval se více věnovat ženě a dětem.V roce 2001 Iverson dotáhl 76ers po 18 letech až do finále NBA a byl také vyhlášen nejlepším hráčem celé ligy. Jako šestnáctý hráč v historii NBA dokázal pokořit hranici 24.000 bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud