10. listopadu 2010 • 20:39

Skvělé! USK porazilo šampiona Evropské ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky USK Praha v Evropské lize porazily obhájce prvenství Spartak Moskva 73:72 a získaly první výhru v novém ročníku soutěže. Vysokoškolačky odčinily prohry z úvodu Euroligy se Salamankou a v Tarbes a na výhru nad Spartakem, který porazily poprvé v historii, se pokusí navázat příští úterý v Kaunasu.



Pražanky před zaplněnou Folimankou i dnes sehrály velmi dramatickou koncovku, ale na rozdíl od obou předchozích euroligových zápasů ji tentokrát zvládly s úspěšným koncem. Získaly díky tomu skalp věhlasného Spartaku, který je v minulosti dvakrát vyřadil v osmifinále play off.

V domácím týmu se 22 vstřelenými body blýskly Eva Vítečková a DeLisha Miltonová-Jonesová. Pražanky uspěly i přesto, že nechaly Spartak doskočit v útoku málokdy vídaných 23 míčů.


USK nahrálo, když čtyři minuty před koncem Vítečková trojkou s faulem a následnou proměněnou šestkou zvýšila na 67:61. Druhý zlom přišel půldruhé minuty před koncem, když Whalenová získala míč na obranné polovině a po sólovém úniku zvýšila na 71:66.

Spartak, který před sezonou opustilo hvězdné americké trio Birdová, Taurasiová a Fowlesová, mocně dotahoval, za stavu 71:69 ale zachovala pevné nervy Ferančíková, která dvěma šestkami znovu zajistila USK náskok čtyř bodů, byť drtivou většinu zápasu proseděla na lavičce. Pak ještě Jekabsoneová trojkou snížila, a přestože na druhé straně Miltonová-Jonesová nedala ani jeden trestný hod, Pražanky už nejtěsnější výhru udržely.

Radost USK kalí skutečnost, že už po čtyřech minutách odstoupila kvůli svalovému zranění řecká kanonýrka Evanthia Maltsiová a zatím není jisté, jak dlouho bude absentovat. Prahu zase opouští zklamaná hvězda Spartaku Lauren Jacksonová, která už na nedávném mistrovství světa v Karlových Varech musela strávit překvapivé vyřazení Austrálie českou reprezentací.

Evropská liga basketbalistek - 3. kolo:

Skupina C: ZVVZ USK Praha - Spartak Moskva 73:72 (19:22, 40:38, 56:53)

Nejvíce bodů: Miltonová-Jonesová a Vítečková po 22, Whalenová 16 - Jacksonová 16, Printsová 15, Milovanovičová 12. Rozhodčí: Jones (Wal.), Kudlicki (Pol.), Palla (Maď.). Fauly: 14:18. Trestné hody: 15/11 - 18/13. Trojky: 4:7. Diváci: 860.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud