19. listopadu 2010 • 16:07

Bartoň je po operaci, bude chybět až čtyři měsíce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalový reprezentant Luboš Bartoň ve čtvrtek podstoupil operaci zraněného ramena a v dresu španělské Fuenlabrady se neobjeví tři až čtyři měsíce.



Třicetiletý český hráč se stává velkým smolařem, protože o téměř celou minulou sezonu v Barceloně přišel kvůli zraněné achilovce.

"Je to mrzuté, nějak se to se mnou v poslední době táhne. Snad to bude poslední zranění v kariéře," řekl dnes ČTK Bartoň, který v květnu jako druhý Čech vyhrál prestižní Evropskou ligu.

Dvoumetrový křídelní hráč, který v létě zamířil ze slavného katalánského celku do skromnější Fuenlabrady, si levé rameno pochroumal před dvěma týdny v ligovém utkání proti Zaragoze a hned tušil, že bude zle.

"Šel jsem blokovat střelu a při tom si rameno vyhodil. Takže obranný zákrok mě stál hodně bolesti a také dlouhou pauzu," litoval Bartoň. "Rameno jsem měl vyhozené už jednou, ale nebyla třeba operace. Teď tam došlo k poškození chrupavky a nebylo jiné řešení. Do ramena jsem dostal šroub a bude trvat, než se dám dohromady," uvedl.

Sám svoji nucenou pauzu odhaduje na tři až čtyři měsíce. "Dva týdny musím mít absolutní klid, pak začne tvrdá rehabilitace. Bude to o velké trpělivosti, protože s ramenem se nedá nic uspěchat," prohlásil excelentní střelec ze střední a větší vzdálenosti.

S dlouhým výpadkem už má zkušenosti z loňska. Poranění Achillovy šlachy, kvůli kterému v Barceloně přišel skoro o celou sezonu, prý bylo nepříjemnější. "Zranění na noze je pokaždé horší, tohle by nemělo být tak vážné. S achilovkou jsem si užil určitě víc," řekl Bartoň.

Současné komplikace jej ale mrzí, protože ve Fuenlabradě, které ve španělské ACB lize patří sedmé místo, se mu začalo dařit.

"Už jsem se po té loňské pauze rozehrával, dostával jsem se do hry a šlo to i týmu. Nedá se nic dělat, hlavu nevěším. Musím se z toho zase vyhrabat," uvedl odhodlaně Bartoň, který v šesti letošních ligových zápasech měl průměr téměř deseti vstřelených bodů na utkání.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud