27. listopadu 2010 • 23:03

Nymburk padl a na čelo Jadranské ligy se nedotáhl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nymburští basketbalisté nezvládli zápas 9. kola Jadranské ligy na půdě Širokého Brijegu, kde prohráli 80:94. Nepomohlo jim ani 15 bodů posily Vladimíra Štimace. Nymburk tak nevyužil šanci dotáhnout se bodově na čelo tabulky a naopak klesl na sedmou příčku.



Foto 

Přitom do utkání vstoupil velmi dobře. Pivot Aleš Chán sice měl rychle problémy s fauly a zaskočit za něj musel Štimac, srbský pivot se však rychle chytnul a měl zásluhu na tom, že Nymburk po první čtvrtce vedl o čtyři body.

Pak však přišel nymburský útlum a bosenský celek další dvě čtvrtiny vyhrál vždy o deset bodů a v podstatě tak rozhodl o svém vítězství. V závěrečné části už hosté neměli sílu ani čas s výsledkem něco udělat. Zvláště když kromě Chána zápas nevyšel ani další tradiční opoře Simmonsovi, který vstřelil jen dva body. Naopak domácí těžili ze skvělé střelby především z delší vzdálenosti.

Nymburk zřejmě doplatil i na únavu z náročného cestování, které kvůli sněhu zabralo přes devatenáct hodin. Především v německém Frankfurtu strávili hráči neplánovaně o devět hodin více, a tak letecky dorazili do dějiště zápasu pomaleji, než kdyby jeli autobusem.

Široki Brijeg - ČEZ Nymburk 94:80 (20:24, 46:40, 71:55)
Nejvíce bodů:
Spralja 19, Pilepič a Morovič po 18, Planinič 12 - Nissim 19, Štimac 15, Nečas 13, Křemen 8. Rozhodčí: Dožai (Chorv.), Rutešič, Lepetič (oba ČH). Fauly: 24:23. Trestné hody: 22/17 - 21/18. Trojky: 9:6. Diváci: 3000.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud