12. září 2011 • 18:17

Vitalij Kličko chce zničit Haye, jehož má připravovat Lennox Lewis

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez problémů seřezal dalšího soupeře. Boxer Vitalij Kličko si o víkendu snadno poradil s Polákem Tomaszem Adamkem a posedmé obhájil titul WBC v těžké váze.



Místy to v ringu vypadalo, že se s rukama volně visícími u pasu nudí. Kdo může ohrozit 40letého šampiona? Oči opět směřují k velkohubému muži jménem David Haye, který letos prohrál s mladším z bratrské dvojice Kličků Vladimirem.

David Haye jako fackovací panák bratří Kličků. Scénář, který se už brzy může proměnit v realitu. Poté, co britského boxera letos v červenci jasně porazila současná světová jednička a mladší ze sourozenců Vladimir, který drží tituly organizací WBO, WBA a IBF, má podobný plán i 40letý Vitalij.

Ten o víkendu rozdrtil Poláka Tomasze Adamka, kterého porazil technickým k.o. v 10. kole. K triumfu přitom dokráčel s minimálním úsilím a prodloužil neporanitelnost rodinného klanu, jež v těžké váze trvá skoro sedm let – od 2. října 2004.

„Adamek sice byl rychlý soupeř, ale těžké váha je někde jinde,“ poukázal v rozhovoru pro stanici RTL na to, že Polák dříve působil v nižší hmotnostní kategorii a neměl dostatečnou hmotu k tomu, aby se mu rovnal. Proto Kličko jasně dominoval. Podobně, jako ve všech předchozích sedmi obhajobách titulu WBC si mohl dovolit bojovat s rukama u pasu a vyrážel do rychlých výpadů, kdykoliv se mu zachtělo.

„Fyzicky se cítím na vrcholu sil. V žádném z posledních zápasů jsem si nemusel sáhnout na dno svých sil,“ zhodnotil svou kariéru od comebacku v roce 2008, během něhož absolvoval osm duelů.

I proto se množí otázka, kdo by mohl stárnoucího šampiona ohrozit a experti i samotný Kličko mají na jazyku hlavně jméno David Haye.
„Haye by byl dobrý soupeř, protože je celosvětově známý. Ne ani tak pro svůj box, ale pro svojí nevymáchanou pusu. Chci s ním bojovat a knockoutovat ho. Mluvím vážně, je to mé velké přání,“ citoval staršího Klička deník The Sun.

Ukrajinci Hayemu stále nemohou zapomenout to, jak urážel jejich rodinu. Nejvíce je rozhořčil tím, když na tiskovou konferenci před zápasem s Vladimirem přišel v tričku, kde byla karikatura, na níž drží jejich utrhané hlavy. Britský boxer se sice zatím k nabídce nevyjádřil, ale už po porážce od Vladimira řekl, že by se i přes prohru nebránil ani případnému souboji s druhým z bratrů.

Podle serveru boxingnems24.com si sice Haye momentálně užívá volna, je v Anglii hvězdou showbusinessu a neví, zda ještě někdy vůbec nastoupí do ringu. Zároveň se však nedávno setkal na Jamajce s exšampionem Lennoxem Lewisem.

Ten Vitalije Klička v roce 2003 ve velmi drsné bitvě porazil a slíbil svému krajanovi, že mu v případné přípravě poradí, jak na soupeře vyzrát. Pokud se tak stane, je možné, že osmá obhajoba titulu WBC už nebude pro Klička jen nuda s rukama u pasu.


Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud