6. října 2011 • 20:18

Konečný bude boxovat o světový titul s Rusem Bajsangurovem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boxer Lukáš Konečný bude bojovat o titul profesionálního mistra světa organizace WBO v lehké střední váze s Rusem Zaurbekem Bajsangurovem. Tomu vedení WBO přidělilo titul, který odebralo Sergeji Dzinzirukovi, jenž zrušil zářijový zápas s Konečným v Brně kvůli zraněnému ramenu.



"S Bajsangurovem jsem nikdy neboxoval, ale sleduji ho. Trochu jsem tušil, že by k nastávající variantě mohlo dojít," uvedl v tiskové zprávě Konečný, který po odřeknutí souboje s Dzinzirukem odletěl na dovolenou do Egypta.

O tom, že bude boxovat s Bajsangurovem, se dozvěděl v úterý. "Ve středu mi volal manažer, že to je hotové a dneska mi volali opět, také z Brna, že udělají vše pro to, aby byl zápas v Brně," řekl třiatřicetiletý boxer.

Podle rozhodnutí WBO se mají týmy obou soupeřů domluvit na utkání do deseti dnů. "Dohoda by měla být rychlá, ale víte, jak to je... Až zápas proběhne, tak vítěz půjde na Dzinziruka. Doufám, že vyhraju a půjdu na něj na odvetu," prohlásil Konečný, který prohrál s Dzinzirukem zápas o titul v Drážďanech v roce 2008 na body po kontroverzním verdiktu.

Na odvetu se těšil a tvrdě připravoval. "Jsem ve velkém tréninku už dlouho. Od ledna tvrdě makám, měl jsem chvíli pauzu, teď jsem na chviličku vysadil. Až se vrátím z Egypta, nasadím tvrdý trénink, stravu. Ani mi to už nevadí, zvykl jsem si," uvedl Konečný, který má v profiringu bilanci 47 vítězství a tři porážky.
O sedm let mladší Bajsangurov, rodák z Čečenska, zvítězil v 26 zápasech a jednou prohrál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud