17. února 2012 • 16:48

VIDEO: Vitalij Kličko dostal facku. Soupeř mu vlepil během vážení

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu 40 let, od roku 2004 drží titul mistra světa WBC v těžké váze, ale tohle ještě šampion Vitalij Kličko nezažil. Na vážení před obhajobou svého pásu, která je na programu v sobotu večer v Mnichově (od 23.00 živě na Nova Sport), dostal pořádnou facku od vyzývatele Derecka Chisory. Brit ho uhodil ve chvíli, kdy si oba bijci koukali do očí.



Hanebnost, ostuda, potupa. Všechno dohromady. Jenže také možná trik, jak přilákat pozornost před sobotním zápasem. Facka, kterou uštědřil Dereck Chisora na vážení Vitaliji Kličkovi, může znamenat cokoliv, jen ne normální průběh.

„Byla to celkem velká rána a někdo hned rychle Klička odtáhl, aby to soupeři nevrátil. Vypadal šokovaný, nikdy předtím se mu to nestalo,“ uvedl komentátor BBC Mike Costello.

Sobotní duel Kličko-Chisora je podle odborníků jednoznačná záležitost. Vyhrát má jasně mohutný Ukrajinec, ale britský sok stále tvrdí opak. Facka, kterou si chtěl zřejmě dodat kuráž, však byla za hranicí předzápasového hecování.

„Asi se snažil tímto činem získat nějakou psychologickou výhodu, ale podle chování Vitalije toho asi nedosáhl,“ řekl Costello. Šampion se totiž po chvilce uklidnil a nereagoval podrážděně ani na další výstupy 28letého muže, který před boxerskou kariérou prodával nelegálně zbraně.

VIDEO: Tohle může Chisoryho pořádně mrzet

 

„Ukončím Kličkovu vládu, to vám slibuju,“ tvrdil Chisora a dělal, jako by jeho vystupování bylo normální. „Dereck vždycky něčím překvapí, ale toto jsme nečekali. Mysleli jsme, že bude spíš vtipkovat, ale asi v sobě chtěl vyvolat trochu šílenství. Snad mu to vydrží i v ringu,“ dodal promotér duelu Francis Warren.

Na průběh samotného zápasu nebude mít incident vliv. Je ale možné, že vyzývatel dostane pokutu. Ještě předtím však nejspíš vyfasuje pořádný knockout. Kličko totiž poslal k zemi 40 z 45 soupeřů.

Vstoupit do diskuse
14
Články odjinud


Články odjinud