22. února 2012 • 11:59

VIDEO: Podívejte se na 10 nejznámějších rvaček v historii boxu

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Box je sport, kde se často jiskří i mimo ring. Vzduchem přitom nelétají jen pěsti a nadávky, ale někdy také sklenice, vlajky či samotní účastníci konfliktů. Skandální chování Derecka Chisory, který se o víkendu neúspěšně pokusil vzít titul mistra světa v těžké váze Vitaliji Kličkovi, zdaleka nebylo tím „nejlepším“, co historie pamatuje.



Když dal Dereck Chisora o víkendu Vitaliji Kličkovi facku, následně plivl na jeho bratra Vladimira a po prohraném duelu se nakonec popral s Davidem Hayem, svět jeho chování odsoudil a úřady mu pohrozily doživotním distancem i vězením ve výši až deset let. Zdaleka to však nebylo největší extempore, jaké box pamatuje.

Následující video s žebříčkem 10 nejslavnějších konfliktů ukazuje, že se do potyček dostala kromě bouřliváků formátu Mika Tysona nebo Riddicka Bowea rovněž jména s dobrou pověstí.

Šarvátky mají na kontě i exšampioni a legendy jako Lennox Lewis či Larry Holmes. Podívejte se, kdo například do svého soupeře kopnul s rozběhem. To vše s komentářem slovutného promotéra Dona Kinga, jenž své svěřence často nabádal k bláznivému chování.

VIDEO: Podívejte se na nejznámější rvačky v historii boxu:



Chisora končil zklamaný, po velké bitvě podlehl Kličkovi
Chisora končil zklamaný, po velké bitvě podlehl Kličkovi

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud