2. března 2012 • 15:58

VIDEO: Kličkovo jubileum. Obhajoba má být krátký proces

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas, který je rozhodnutý už před úvodním gongem. Taková přirovnání padají před sobotním boxerským střetnutím Vladimira Klička s Jeanem-Markem Mormeckem. Ukrajinský šampion má v německém Düsseldorfu zničit francouzského vyzývatele, jenž se dostal k boji o světové tituly WBO, WBA a IBF i přesto, že dosud v nejprestižnější kategorii absolvoval pouhé tři duely.



Bude to souboj čísel. Vladimira Klička čeká 60 zápas kariéry, má šanci dosáhnout na metu 50 knockoutů a také může slavit jubilejní dvacátou obhajobu titulu.

Čísla Jeana-Marka Mormecka nejsou kulatá, ale také o mnohém vypovídají. Je mu už 39 let, na vrcholu kariéry byl kolem roku 2005 a navíc je o 17 centimetrů nižší než šampion. Má poloviční pěst a vypadá vedle borce se svaly kulturisty jako malé dítě. Navíc absolvoval v těžké váze pouhé tři duely, kde měl problém i s protivníky druhého sledu. V jeho prospěch nehraje vůbec nic.

„Kličko má něco, co chci, a budu mu muset rozmašírovat obličej, abych to dostal. Vím, že nerad inkasuje. Ale už jsem to v minulosti řekl a stojím si za tím: má skleněnou bradu,“ vyhlásil pár dní před bojem muž s přezdívkou Ostrostřelec.

Podívejte se na to, co umí současná jednička Vladimir Kličko



„Zkusím si tu skleněnou bradu ochránit. A nejlépe tím, že ho knokautuju,“ uvedla současná světová jednička, jež od roku 2004 vyhrála všech 14 zápasu.

Souboj v Esprit Aréně uvidí 50 tisíc diváků a spekuluje se především o tom, ve kterém kole Kličko vytáhne knockoutový úder. Kurz na jeho vítězství je totiž nejnižší možný 1,01:1, zatímco Mormeck má 15:1. Očekávání jsou tedy jasná. Další krátký proces v podání Ukrajinského ničitele.

Slavní bratři Kličkové
Slavní bratři Kličkové

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud