5. září 2012 • 11:43

Seděl za vraždu, teď hrozí boxeru Plachetkovi opět basa. Za znásilnění

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTO | Bývalý olympionik Ludovít Plachetka, který boxoval na Hrách v Atlantě v roce 1996 a později si odseděl osm let za vraždu, má znovu potíže se zákonem. Tentokrát ho viní sestra jeho družky, že ji měl vloni v létě znásilnit. Boxer to odmítá. Hrozí mu až 12 let vězení, soud bude pokračovat v pátek.



Na další problém si měl Plachetka zadělat vloni v červenci ve svém autě, v němž vezl sestru své družky Denisy, s níž vychovává dvojčata. Obžaloba ho viní z toho, že měl ženu násilím svléknout a surovým způsobem znásilnit. Žena prý od té doby prožívá traumata.

Plachetka si u soudu stihl přečíst i časopisFoto ČTK
Boxer, kterého ke Krajskému soudu v Brně přišlo povzbudit několik romských známých a kamarádů, z nichž někteří také vypovídali v jeho prospěch, naopak tvrdí, že soulož byla oběma stranami chtěná.

„Šárka (sestra Denisy) se mně chce asi pomstít za předchozí příkoří, které musela kvůli mému jednání před lety čelit její rodina,“ řekl Plachetka, když připustil, že s různými ženami během svého posledního pětiletého vztahu s Denisou flirtoval. „Ale vždy taktně,“ zdůraznil.

Domnívá se, že obě sestry se proti němu dohodly, nejspíš pod vlivem podobných případů, které viděly v televizních zprávách. Motivem? Peníze.

Ve výpovědi se boxer oháněl tím, že tak, jak sestra jeho družky události popsala, ji znásilnit ani nemohl. „Řekla, že měla kalhotky a legíny v oblasti kolenou, byla na zádech a kopala nohama. V takovém případě ale na ní soulož být vykonána nemohla, pokud kalhotky nebyly roztrženy,“ argumentoval technickými náležitostmi Plachetka.

Ludovít Plachetka u soudu
Ludovít Plachetka u soudu

Tvrdil také, že sestra jeho družky nebyla v autě uvězněna, jak ho viní, ale naopak že auto mohla kdykoliv otevřít.

Navíc se hájil svým vzorným chováním k Denise, se kterou se dělil o náklady na umělé oplodnění, z něhož vzešly jejich děti. „Platil jsem jí oblečení, šperky, mobilní telefon. Vymaloval jsem jim, pomáhal s kuchyňskou linkou, jejich matku jsem vezl z pohřbu. Poté, co jsem pro Denisu tohle všechno rád dělal, bych se nemohl dopustit násilí na jí blízké osobě,“ prohlásil.

Bývalý olympionik Ludovít Plachetka u soudu
Video se připravuje ...

Připustil ale, že s jednadvacetiletou Šárkou se vídal. Někdy sám, někdy ve společnosti Denisy. Potkávali se třeba v herně, kde pracoval jako ostraha. Provozní herny jako svědkyně vypověděla, že Plachetka se choval bezproblémově, chodil poctivě do práce a učil se anglicky.
Policie odvádí Ludovíta Plachetku od soudu
Video se připravuje ...

Jednačtyřicetiletý bývalý mistr Československa a Česka se teprve v roce 2007 vrátil z vězení, kde si odpykal část trestu za vraždu. V roce 1997 zastřelil matku své přítelkyně, na kterou pak také namířil zbraň, ale rána ze zbraně nevyšla. Dostal třináct roků, po osmi byl za dobré chování propuštěn.

„Víra v Boha mi zase vrátila sílu žít. Proto jsem za mřížemi znovu začal trénovat,“ tvrdil tehdy. S tím, že je napravený a do křížku se zákonem už se nedostane. „Budu to mít těžké. Navíc lidi boxery rádi provokují, protože nevěří, že umějí dát tak tvrdou ránu. Myslí si, že je to trik. Já už ale žádný průšvih nevyvedu. Chci dokázat, že to byl zkrat,“ odhadoval Plachetka.

Problémy si ho ale k jeho smůle znovu našly. Verdikt by už v pátek mohl padnout.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud