6. září 2012 • 09:00

Po šílenci Tysonovi dorazí do Prahy další megastar: Sugar Ray Leonard

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legenda, která má zvuk. Do Česka příští týden zavítá Sugar Ray Leonard, nejlepší boxer 80. let minulého století. Bývalý šampion pěti váhových kategorií přijede do Prahy na otočku z Anglie. V úterý a ve středu bude propagovat galavečer Goldenboxing Promotion, který se uskuteční 23. září v hotelu Hilton.



Loni přijela do Prahy kontroverzní ikona Mike Tyson a i letos se hlavní město dočká další významné osobnosti ringových sportů. Příští týden – 11. a 12. září – dorazí do metropole Sugar Ray Leonard. Nejlepší boxer 80. let dvacátého století, šampion pěti váhových kategorií (od 60 do 75 kg), člen Mezinárodní boxerské síně slávy a borec, jehož si mnohé pozdější hvězdy dávaly za vzor.

V rámci krátké návštěvy Česka stihne 56letý bijec během úterka od 15 hodin autogramiádu a otevřený trénink v nákupním centru Atrium Flora. Ve středu pak absolvuje v Delroys Gymu na Andělu od 9 hodin trénink pro zájemce za 5 tisíc korun.

Svou přítomností bude propagovat galavečer Goldenboxing Promotion, který se uskuteční 23. září v hotelu Hilton, kde se představí česká a slovenská špička - Jaroslav Konečný, Štěpán Horváth, Martin Parlagi a Vladimir Idranyi.

Návštěva americké i světové boxerské ikony, která v ringu ze 40 zápasů prohrála pouze tři a nastoupila k 16 titulovým kláním, se uskuteční díky tomu, že v tu dobu bude pobývat se svou manažerskou skupinou v Anglii.

„Jeho návštěva má být začátkem dlouhodobé spolupráce. Pokud vše půjde dobře, uskuteční se příští rok v Česku zápas hvězd, jaký tu ještě nikdy nebyl. Detaily zveřejníme v lednu,“ uvádí Radim Tauchen z agentury CWH Promotions, která zastupuje profesionální boxery současnosti i minulosti. Včetně Tysona, Muhammada Aliho, Lennoxe Lewise či Evandera Holyfielda.

„Celou akci děláme proto, abychom zvedli úroveň boxu na české scéně. Rádi bychom ukázali Sugar Raye veřejnosti jako člověka, se kterým se mohou setkat, ne mu jen z dálky zamávat,“ říká Michal Břetenář ze společnosti Goldenboxing Promotion.

„Víme, že pro širší české publikum nejde o tak známé jméno jako Tyson, ale chceme zacílit na lidi z boxerské branže. Pro ně bude pocta se s ním setkat. Je to jen začátek, abychom se odrazili k tomu, že sem dostaneme další velká jména.“

Problémem nebudou ani peníze. Zatmco rozpočet loňské čtyřdenní návštěvy Mika Tysona se odhadoval až na 10 milionů korun a na první pokus navíc kvůli nedostatku financí nedorazil, Sugar Ray Leonard přijede do Česka řádově za stovky tisíc korun. I proto prý nepřijdou komplikace.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud