František Prachař
8. října 2012 • 16:42

Ruský boxer se chvástal: Zápas s Konečným byl vyrovnaný jen kvůli mně

Autor: František Prachař, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odhodlaný bít se jako lev šel do bitvy o mistrovský titul organizace WBO český boxer Lukáš Konečný. Jenže v životní řeži jej zradily oči a z mistrovského pásu se mohl těšit Rus Zaurbek Bajsangurov. „Celý zápas jsem neviděl. Pálily mě oči, jako by mi někdo šplíchnul něco do ksichtu,“ vysvětloval český rohovník. Že by za to třeba mohly nesportovní praktiky, to už nikdo nedokáže. „Nemám nic hmatatelnýho, co by mohlo tenhle dojem potvrdit,“ dodal zklamaně. Jeho ruský soupeř sršel sebevědomím. „Zápas byl vyrovnaný jen kvůli mně. Neboxoval jsem nejlépe,“ vzkázal Rus přes média.



Český boxer je zklamaný a marně hledá vysvětlení, co se mu v ringu při životní bitvě vlastně stalo.

„Byl jsem v prdeli, ovlivnilo mě to na miliardu procent. Stačilo, abych dostal úder do rukavice a zhoršovalo se to. Hodně jsem zavíral oči, nedokázal jsem boxovat svůj styl,“ popsal trable Konečný. „Přišlo to v prvním kole, plácnu, po dvaceti sekundách. Oči pálily a já nevěděl, co se děje.“

Do samotného zápasu o mistrovský titul šel přitom Konečný v pohodě. „Jenže přišly první údery a najednou mě začaly pálit oči. Ale třeba jsem to chytl něco z luftu, když jsem lezl po schodech do ringu…“ nechal se slyšet český boxer.

Zjišťovat, zda měl soupeř něco na rukavicích, nehodlá. „Nechci, aby to vypadalo, že se vymlouvám. Jestli někdo něco takového dělá, tak si to stejně umí ohlídat,“ řekl Konečný. „Bajsangurov byl ale férovej frajer, choval se suprově. Jen řeším to, proč jsem měl v prdeli oči,“ dodal boxer.

Na ruské straně vládne po duelu euforie. Rus Bajsangurov pro Novosti dokonce troufale vyhlásil, že naděje Konečného byly už před duelem mizivé.

„Na 99,9 procent jsem si byl jistý svým vítězstvím nad Konečným. Na zápas jsem se hodně tvrdě připravoval se silnými sparingpartnery,“ chvástal se mistr světa. „Zápas byl nervózní a vyrovnaný jen kvůli mně. Neboxoval jsem nejlépe a ke konci jsem byl unavený,“ naznačil pro změnu Rus, že pro něj byl český rohovník snadným sokem.

Lukáš Konečný měl během zápasu problémy se zrakem, co je způsobilo však neví.
Lukáš Konečný měl během zápasu problémy se zrakem, co je způsobilo však neví.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud