František Prachař
12. dubna 2014 • 11:57

Obra musím seknout, říká boxer Pála. Formu ladil v obklopení žen

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další zápas s britskou hvězdou, další možnost vybojovat si místo na slunci. Boxer Ondřej Pála se v sobotu 12. dubna utká v dánském Esbjergu s obrem Davidem Pricem. Nejlepší česká těžká váha ladila formu v obklopení žen – kondiční trenérky, přítelkyně a malé dcerky. Výsledkem je prý vynikající kondice, s níž chce zaskočit favorizovaného protivníka.



Ondřej Pála (33 výher, 4 prohry) je boxer, o kterého je v zahraničí zájem. Poté, co koncem loňského roku předvedl pohledný duel s kontroverzním Britem Dereckem Chisorou, který předčasně prohrál i kvůli necitlivému verdiktu rozhodčího, dostal nabídku na osmikolový střet s Davidem Pricem (16 výher, 2 prohry).

Více než dvoumetrový kolos (203 cm), jehož patronem je bývalý šampion těžké váhy Lennox Lewis, chce skalp české naděje, aby se vrátil zpět do nejužší světové špičky. Z ní Price vypadl poté, co loni dvakrát nečekaně podlehl technickým k.o. americkému veteránovi Tonymu Thompsonovi. Především proto, že ho po inkasovaných úderech zradila psychika.

 

 „Právě to je moje šance. Nejsem favorit, ale s tím, jaký je, ho můžu zaskočit,“ tuší Pála, jenž do dánského Esbjergu odcestoval teprve v pátek. „Jeho manažeři si mě asi vybrali, aby se na mně pěkně rozboxoval. Viděli totiž zápas s Chisorou, kde jsem nebyl dobře fyzicky připravený. Teď je to ale jinak. Beru to tak, že mě určitě podcení.“

Český ranař si věří díky vydařenému tréninkovému kempu. V něm mu pomohla kromě kouče Jurije Krivoručka i kondiční trenérka a bývalá boxerka Arleta Krausová. Současná váha člena stáje Médea je tak 103 kg.

„Shodil jsem pár kilo, zapracoval jsem na síle úderu i rychlosti, budu pohyblivější a vydržím celý zápas v tempu,“ říká 30letý rodák z Prahy, jemuž se před půl rokem narodila dcera Alenka, kterou vychovává s přítelkyní Helenou. V době přípravy proto chtěl být stále s nejbližšími. „Arleta mi připravila super jídelníček a přítelkyně mi ta jídla vařila. Do toho jsem pořád před očima malou, což člověka strašně uklidňuje. Testosteronu mám ale pořád dost. Věřím, že Price dostanu.“

Britský favorit v takové pohodě rozhodně nebude. Po porážkách s Thompsonem měnil dvakrát manažery i trenéry. Zahraniční servery zpochybňují jeho kondici a poukazují i na to, že nevydrží pořádný úder do brady. Čím déle bude zápas trvat, tím větší výhodu by měl mít český boxer. Navzdory tomu, že je o 13 cm menší.

To, že má na čahouny, si ověřil během sparingu, kdy testoval formu na dvoumetrovém kamarádovi a členovi evropské špičky Alexandru Ustinovovi z Běloruska.

„Musím ho seknout, na body mě v zahraničí vyhrát nenechají. Ale nestresuji se. Každý čeká, že prohraju, takže mým cílem je udělat hezkou show, porazit ho a tím si zajistit další velký zápas,“ uzavírá Pála.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud