27. dubna 2014 • 00:01

Kličkovi patří titul dál! Bývalého řidiče v ringu smetl, přítelkyně tleskala

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nic nového ve světě boxu! Ukrajinec Vladimir Kličko obhájil své tituly mistra světa v těžké váze. Australana Alexe Leapaie knokautoval v německém Oberhausenu v pátém kole a připsal si 62. vítězství z 65 zápasů v profesionálním ringu.



Osmatřicetiletý Kličko prodloužil svou nadvládu v těžké váze, v níž drží mistrovské pásy organizací WBA, IBF, WBO a IBO. Zároveň snadno uhájil letitou neporazitelnost. Naposledy neuspěl před deseti lety v souboji s Američanem Lamonem Brewsterem v Las Vegas.

O čtyři roky mladší Leapai, který se donedávna živil jako řidič nákladního auta, ukrajinského favorita příliš nepotrápil. Už v prvním kole se o 15 centimetrů menší Australan ocitl na zemi a dál schytával od Klička ránu za ranou, které přitom většinou nebyly nijak tvrdé.

V pátém kole šel rodák ze Samoy opět k zemi. Pokusil se ještě pokračovat, ale vzápětí se na podlahu ringu vrátil a rozhodčí utkání ukončil. O tom, jak tvrdé zásahy schytal, svědčí i snímek z jeho rohu ringu, kde byly na zemi patrné krvavé skvrny.

Na rohu, kde seděl poražený Alex Leapai, byly patrné krvavé stopy
Na rohu, kde seděl poražený Alex Leapai, byly patrné krvavé stopy

"Nebylo to snadné, myšlenkami jsem byl na Ukrajině. To, co se teď děje v mé vlasti, zaměstnává celý svět," řekl vítěz. Pro Klička, který boxoval již 25. zápas o titul mistra světa, to bylo 52. vítězství K.O. v kariéře.

Po zápase mu aplaudovalo 12 tisíc diváků v hale i jeho bratr Vitalij, který přijel z Kyjeva, kde se v posledních měsících angažuje v politickém boji na Ukrajině.  Kvůli tomu ukončil kariéru a dal tím všanc titul mistra světa organizace WBC, který by jeho sourozenec rád získal zpět do rodiny.

Jeho manželka Natalia pak dokonce zazpívala před zápasem ukrajinskou hymnu. Spokojená byla určitě i Vladimirova přítelkyně Hayden Panettiereová. Americká herečka tleskala po triumfu staronového šampiona v hledišti.

Jaké velké duely jsou na programu dál? O uvolněný pás WBC se 10. května v Los Angeles utkají Kanaďan Bermane Stiverne a Američan Chris Arreola. Vítěz zápasu by pak měl nastoupit k sjednocovacímu duelu proti Vladimiru Kličkovi.

VIDEO | Podívejte se na závěr duelu Klička s Leapaiem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud