15. listopadu 2014 • 23:34

Pět kol a K.O.nec! Kličko složil Puleva a obhájil tituly mistra světa

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko obhájil své tituly mistra světa v těžké váze. Svého bulharského vyzyvatele Kubrata Puleva knokautoval v 5. kole. Kličko musel povinně obhajovat titul IBF, ve hře byly zároveň i další mistrovské pásy WBA, WBO a menší IBO.



Kličko si ve vyprodané aréně v Hamburku v 66. souboji připsal 63. výhru, z toho třiapadesátou KO. Zároveň ukončil Pulevovu neporazitelnost.

VIDEO: Takhle bojovali Kličko s Pulevem

Osmatřicetiletý Kličko vstoupil do souboje hodně ostře, hned v prvním kole poslal Puleva dvakrát k zemi a bulharský vyzyvatel byl viditelně otřesený. Šestnáct tisíc diváků ve vyprodané hamburské O2 areně si dál užívalo jasné převahy ukrajinského favorita. Ve 3. kole byl Pulev podruhé počítaný a bylo zřejmé, že duel vypsaný na 12 kol skončí předčasně.

O to se Kličko postaral v pátém kole. Levým hákem trefil bulharského boxera pod oko a ten skončil s krvavým obličejem na lopatkách. Po 20 výhrách poprvé odešel z ringu poražen, za hamburský zápas nicméně inkasoval 1,4 milionu dolarů. Kličko získal více než čtyřnásobek 5,7 milionu.

Kličko absolvoval úspěšnou obhajobu už posedmnácté. "Předvedl slušný výkon, nebylo to zadarmo," řekl staronový šampion. "Chtěl bych toto vítězství věnovat i svým krajanům na Ukrajině, prožívají teď těžké časy," dodal borec, jehož přítelkyní je americká modelka Hayden Panettiere.

Oba borci se měli utkat už v září, ale ukrajinský šampion zápas odložil kvůli zranění bicepsu. Soupeř jej posléze obvinil, že zdravotní potíže předstíral.

Pro Kubrata Puleva skončil zápas už v pátém kole
Pro Kubrata Puleva skončil zápas už v pátém kole

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud