23. dubna 2015 • 14:58

Pás pro boxerského šampiona odhalen! Je posetý diamanty a zlatem

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodiny a hodiny práce na výrobě. Hodnota 25 milionů korun. Pás určený pro vítěze jedné z největších boxerských bitev historie mezi Floydem Mayweatherem a Mannym Pacquiaem spatřil světlo světa. Je to opravdový skvost. Má smaragdově zelenou barvu, je pokrytý diamanty a navíc ozdobený zlatem. Zápas století se blíží! O novém majiteli se rozhodne v sobotu 2. května.



Fanoušci boxu budou v extázi, v našlapané aréně v Las Vegas se bude tlačit desítky významných celebrit, obrovská show ale jistě přiláká i řadu dalších lidí. Mayweather versus Pacquiao! Strhující bitva, která rozhodne o novém světovém šampionovi. Půjde o hodně, ve hře je nejen prestiž a peníze, ale samozřejmě také vítězný pás, jehož hodnota je 1 milion dolarů (cca 25 milionů korun).

O podobě exkluzivní trofeje hlasovali fanoušci po celém světě, nakonec uspěla varianta s diamanty a zlatem ozdobeným logem Světové rady boxu (WBC) s vlajkami všech států světa okolo. To vše na smaragdově zeleném opasku.

Pás představili pořadatelé v úterý v Mexico City, slavností show se vedle prezidenta WBC Mauricia Sulaimana zúčastnili i dva další boxerští velikáni – bývalý šampion v těžké váze Larry Holmes a stále aktivní boxer Adonis Stevenson. „Toto vynikající umělecké dílo je speciálně navrženo pro jedinečný zápas, který již zdobí historii boxu“ řekl po celé akci Sulaiman pro britský deník DailyMail.

Hodnota boxerského grálu je ovšem oproti předpokládanému výdělku ze zápasu až směšná. Podle expertů by totiž utkání mělo vynést přes 300 milionů dolarů (přes 7,5 miliard korun).

Mayweather s Pacquiaem se spolu měli utkat již v roce 2009, po neshodách obou táborů se ale zápas neuskutečnil. Až po 6 letech se podařily sladit klíčové věci, především finanční dělení. Konečná dohoda padla v únoru. V profesionálním ringu nikdy neporažený Mayweather vyinkasuje rovných 60% ze zisku, Pacquiaovi bude patřit 40%.

Takhle se vyrábí boxerský pás za 25 milionů korun.
Takhle se vyrábí boxerský pás za 25 milionů korun.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud