18. května 2015 • 16:05

Pacquiao souboj století prohrál. Prezident mu radí, ať skončí

Autor: jpu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ukonči kariéru dříve, než se ti něco stane! Situace, která se málokdy vidí, teď nastala na Filipínách. Prezident Benigno Aquino III poradil po prohrané bitvě století slavnému boxerovi a kolegovi z politiky Mannymu Pacquiaovi, aby ukončil kariéru dříve, než se vážně zraní.



Manny Pacquiao je druhý nejbohatší sportovec na světě a první boxer, který vyhrál deset světových titulů v osmi různých váhových kategoriích. V živé paměti je ještě jeho velesouboj s Američanem Floydem Mayweatherem, který prohrál na body a později se nepřímo vymluvil na zranění ramene.

Prezident ve filipínském rádiu Bombo Radyo projevil starost o největší státní sportovní celebritu. „Je na čase, abys zvážil, jestli je pro tebe důležitější zdraví, nebo sláva v ringu,“ nebál se boxerovi vyčíst jeho zápal do tak nebezpečného sportu. Věří, že pokud na něj bude veřejnost tlačit a říkat mu ne, nebude znovu hazardovat a zahrávat si se zdravím.

Hlava státu došla dokonce i dál. Pacquiaovi osobně řekla, že takovým tempem brzo skončí jako Muhammad Ali, který přestal boxovat v 39 letech a draze za to zaplatil. V necelých 40 letech mu byla diagnostikovaná Parkinsonova choroba a jeho motorika se znatelně zhoršila.

„Jedním z nejsmutnějších pohledů, které jsem kdy viděl, bylo zapalování olympijského ohně v Atlantě roku 1996. Aliho ruka se neustále třásla,“ dodal filipínský prezident. Aquino také vzkázal fanouškům slavného boxera, že žádné kouzlo netrvá navěky a každá hvězda by měla mít nárok na klidný důchod.

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud