9. září 2017 • 19:33

Horváth padl s Rusem na body, šance boxovat o titul mistra světa se vzdálila

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Profesionální boxer Štěpán Horváth prohrál zápas o pás šampiona WBO International v lehké střední váhové kategorii s Magomedem Kurbanovem z Ruska 0:3 na body. Výrazně si tak zkomplikoval možnost, že by se v budoucnosti utkal o titul mistra světa organizace WBO. 



Duel v Čeljabinsku byl od úvodního kola taktickou bitvou, ve které si ani jeden z boxerů nedokázal vytvořit převahu. Horváth i Kurbanov se soustředili na pozornou obranu a rychlé kontry, což bylo zejména u dvaadvacetiletého Rusa překvapení.

Mezi profesionály ještě neporažený Kurbanov totiž devět z předešlých jedenácti zápasů ukončil před limitem. V jedenáctém z vypsaných dvanácti kol byl dokonce domácí borec počítaný, i když podle všeho chybně. Na zemi totiž skončil poté, co přepadl přes Horváthovu nohu.

Nakonec to ale Kurbanova mrzet nemuselo, všichni tři bodoví rozhodčí jej totiž určili za vítěze zápasu, i když ještě přes posledním gongem dával v ringu Horváth najevo, že si myslí, že vyhraje on. V ruském prostředí se mu to ale nepodařilo a připsal si šestou porážku ve 24. zápase.

Kurbanov se výhrou přiblížil možnosti utkat se o pás WBO, který drží Miguel Cotto z Portorika. Ten ale plánuje ukončit aktivní kariéru a řada boxerů se aktuálně snaží zajistit si právo boxovat o titul.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud