iSport.cz
29. října 2017 • 00:18

Famózní bitva s tristním koncem. Král Joshua vyhrál, ale diváci chtěli víc

Autor: iSport.cz, Ondřej Němec
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Perfektní souboj boxerských těžkých vah s předčasným koncem. Rozhodčí ukončil titulový zápas IBF Anthonyho Joshuy s Carlosem Takamem před limitem v 10. kole a diváci rozhodnutí okomentovali bučením. Chtěli, aby zápas pokračoval. Dvacátou výhru neporaženého miláčka ale přesto přivítali s nadšením. „Nemám kontrolu nad rozhodnutím rozhodčího,“ okomentoval situaci Joshua. „Mojí prací je zdolat protivníka.“



Dvacátá výhra s velikým „ale“. Sběratel výher knokautem Anthony Joshua porazil i odolného Carlose Takamu před limitem, ale nejednalo se o tak parádní výhru, jak se čekalo. Na vině nebyl ani jeden z bijců. Ba právě naopak, ti předvedli úctyhodný výkon. Kritiku sklidil ringový rozhodčí, který podle mnoha názorů ukončil duel příliš brzy. 

První kolo bylo ve znamení opatrného oťukávání. V kole druhém začal Joshua krvácet z nosu, poté, co jej odolný ranař z Kamerunu trefil hlavou.

Takam bojoval celou dobu opravdu svižně a houževnatě. Ve čtvrtém kole však začal silně krvácet z pravého obočí. Nedlouho poté byl i počítán. Ihned ale pokračoval a celý zápas předváděl i přes zkrvavenou tvář velmi srdnatý boj.

Anthony Joshua ještě trefuje Carlose Takama, kterého se snaží zastavit rozhodčí
Anthony Joshua ještě trefuje Carlose Takama, kterého se snaží zastavit rozhodčí

Rozhodnuto bylo v desátém kole, když po tvrdé a rychlé kombinaci Joshuy, na kterou nestíhal Takam příliš reagovat, rozhodčí souboj ukončil. Fanoušci v tu chvíli dávali najevo nespokojenost s rozhodnutím hlasitým bučením. Ukončení se jim totiž zdálo předčasné.

Joshua nastupoval do souboje v bílém plášti. Od samého začátku měl hlasitou podporu více než sedmdesáti tisíců fanoušků v Cardiffském fotbalovém stadionu Principality. 

Oba bojovníci předvedli skvělou fyzickou kondici a napohled to díky jejich muskulatuře vypadalo, jakoby se mezi šestnácti provazy setkali dva kulturisté. 

Duel ohlásil nejslavnější uvaděč boxerských zápasů Michael Buffer, který nezastírá, že je sám fanouškem nového krále těžké váhy. 

Před zápasem navštívil v šatně britského superhrdinu i slavný fotbalový útočník „Ibra“ Zlatan Ibrahimović. Na Joshuově facebooku se hned objevila společná fotka se stručným popiskem: „Když se setkají lvi.“

Před zápasem navštívil v šatně Anthonyho Joshuu i slavný fotbalový útočník "Ibra" Zlatan IbrahimovićFoto Facebook @anthonyjoshuaboxer

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud